Kroferie på Billum Kro i Vestjylland

Rejsemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Billum Kro

Tag på kroferie i Vestjylland nær Blåvandshuk, Esbjerg og Vesterhavet.

Prisvindende kro ved Ho Bugt
Klassisk dansk kro med god mad og autentisk stemning
Masser af oplevelser i alle retninger
 • Restaurant
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Hotellet

Billum Kro er en kongeligt privilegeret landevejskro som, i 2018, fejrer sit 150-års jubilæum. I 2018 vandt kroen Small Danish Hotels prisen for bedste restaurantoplevelse og bedste modtagelse af gæsterne. Den hyggelige historiske kro ligger i Sydvestjylland i kort afstand fra Ho bugt, Blåvand og Esbjerg, og er en af regionens mest populære kroer. Her kan I nyde en dejlig autentisk dansk krostemning med hyggelige lokaler og smagfulde traditionelle kroretter i skønne omgivelser. Kroen er fuldt renoveret med respekt for den oprindelige stil, og i forbindelse med renoveringen i 2017 er 30 nye moderne værelser kommet til. Kroens gode placering giver Jer et utal af forskellige muligheder, lige fra natur og golf til sightseeing og afslapning.

Hotellet tilbyder

Den historiske kro er kongeligt privilegeret og tager sine rødder tilbage i 1700-tallet, i en tid hvor bygningen også husede både posthus, købmand, frisør og kommunekontor. I perioden fra 1913 og helt frem til 1968 tjente kroen som afholdskro.   

I dag er Billum Kro fuldt renoveret, med stor respekt for bygningens oprindelige stil, historie og sjæl – og er ikke uden grund blandt nogle af regionens mest populære kroer. I forbindelse med renoveringen i 2017 er 30 moderne værelser bl.a. kommet til. I 2018 runder kroen en imponerende milepæl, idet den fejrer sit 150-års jubilæum.  

Hver morgen serveres en stor og dejlig morgenbuffet i kroens hyggelige lokaler. Morgenmaden opstilles kl. 7.00 - 10.00 / 6.00 - 9.00 på hverdage og kl. 8.00 - 10.00 i weekenden.  

Om aftenen kan I nyde dejlige, traditionelle kroretter af høj kvalitet i kroens nydelige og stemningsfulde restaurant. Køkkenet er åbent alle dage kl. 17.00-20.00.

I kroens nye opholdsrum finder I bl.a. spil, bøger, TV og behagelige bløde møbler, hvor I kan slappe af og nyde den skønne kroatmosfære. Derudover er der også en hyggelig krostue, hvor I kan hygge Jer, samt en gårdhave, som er skøn at sidde i, når vejret er til det.  

Den gode beliggenhed gør Billum Kro til et suverænt udgangspunkt for dejlige oplevelser i det sydvestlige Jylland. Med de naturskønne områder f.eks. omkring Ho Bugt og Blåvandshuk indenfor kort afstand, er der fantastiske forhold for vandre- og cykelture i nærområdet. Kroen er også et godt udgangspunkt for et golfophold, med den smukke bane ved Esbjerg Golfklub, beliggende direkte ved Ho Bugt, bare 6 km. derfra. Derudover har I også ideelle muligheder for at besøge steder som f.eks. Varde Miniby, Esbjerg, Blåvand, Ribe Domkirke eller tage en skøn tur til Fanø.  

Der er gratis parkering ved kroen, og under opholdet har I gratis adgang til trådløst internet.

Værelser

Kroens værelser sørger for en behagelig ramme for Jeres ophold. Alle værelserne er lyst indrettet og udstyret med eget bad og toilet, komfortable senge, TV, radio og telefon. Bemærk venligst at husdyr ikke er tilladt.

Bemærk at

Opholdet er med slutrengøring, som betyder, at der ikke vil blive redt senge og skiftet håndklæder under opholdet. Nye håndklæder afhentes i receptionen, evt. mod gebyr.

Vis flere

Værd at se

 • Varde Miniby (11.1 km)

  Find en billig ferie i Danmark hos Risskov Bilferie og kom afsted på en kør-selv oplevelse med hele familien. Find børnevenlige hoteller i eller tæt på Varde og besøg centrum af Varde by, mere nøjagtigt Arnbjergparken, som også er kendt for at lægge grund til verdens ældste og mest nøjagtige opførte miniatureby. Der er over 300 bygninger i miniudgave og det er som at besøge et lilleput Varde, hvor størrelsesforholdet er på 1:10 og hver bygning et kunstværk i sig selv. Alle bygningerne er tro kopier af de oprindelige, som de stod i 1860´erne. Der kommer stadigvæk nye bygninger til, og der arbejdes løbende på projekt Varde Miniby, som bestemt er en rigtig sjov oplevelse for familien, der skal til at kigge nedad for at få det hele med. Find den mest familievenlige bilferie hos Risskov Bilferie og få et kig på minibyen.

  Varde Miniby
  Varde Miniby har over 300 bygninger i en størrelse 1:10.
 • Blåvand (14.8 km)

  Tag på bilferie i Danmark og oplev de smukke danske perler, spredt ud over en masse øer og selvfølgelig Jylland. Blåvand er en af oplevelserne der ligger og venter, og der er rigtig meget at både se og gøre i Blåvand, midt i naturen, tæt på stranden og Vesterhavet, og faktisk er udbuddet af oplevelser rigtig stort både til voksne og alle børnestørrelserne. Tag familien under armen og læg vejen forbi Blåvand Badeland, som også har en drypstenshule, et soppebassin beregnet til de mindste, et stort svømmebassin, spabad og sauna. Så er der også fire vandrutsjebaner, prøv ´Det sorte hul´, hvis der er mod på det, vel at mærke. Så er der også Blåvands Bolchekogeri, hvor der laves bolcher på opskrifter der går helt tilbage til 1864, eller hvad med en tur ud til strande og aflægge Tirpitz-stillingen et besøg. Også kendt som ´Batterie Vogelnest´, var denne stilling en del af Atlanterforsvaret, som tyskerne havde opført langs Nordsøens kyster. Ikke mindre spændende er at gå foroverbøjet i strandkanten på jagt efter rav og her er Blåvand strand et rigtig godt sted at starte. Husk at efter en storm er chancerne for at finde havets guld større. Tag på en kør-selv ferie med Risskov Bilferie, find et børnevenligt hotel og gå på opdagelse i Blåvand.

  Blåvand
  Skønne strande ved Blåvand
 • Fiskeri- og Søfartsmuseet (17.6 km)

  Tag på bilferie i Danmark med Risskov Bilferie og kom afsted med hele familien på oplevelse i Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Her er det nemt at få en dag til at gå og der er fyldt med masser af interessante oplevelser og rigtigt meget at se på for hele familien. Mennesket og havet er det overordnede tema og der er også tilknyttet et stort saltvandakvarium, der er selvfølgelig også både hajer, rokker og fladfisk. Der er også og en afdeling for sæler, hvor de besøgende kan opleve disse smukke dyr i deres rette element. Der er også en frilandsudstilling, der viser forskellige byscenarier, som de så ud i årene omkring 1940´erne. Der er rekonstruktioner af træskibsværfter og småhavne samt kystfiskerlejer. På den maritime legeplads kan børnene gå på opdagelse og de voksne kan hvile fødderne før turen går videre på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Find en kør-selv ferie til Esbjerg og tag hele familien med på oplevelser i Esbjerg.

  Fiskeri- og Søfartsmuseet
  Fiskeri- og Søfartsmuseet byder på mange oplevelser for hele familien.
 • Esbjerg Spa & Wellness (19.5 km)

  Trænger I til lidt afslapning, så er en wellnessferie i Esbjerg måske noget for jer. I det store spa- og wellness område, er der mulighed for at få slappet helt af og måske finde den indre ro. Der er soft, finsk og infrarød sauna samt saunagus, dampbad, spabade, kurbade, fodbade, isfontæne samt en oplevelsesbruser. Med i entréen er der inkluderet et håndklæde samt en badekåbe, og så er det vist bare med at få nydt de forskellige sundhedsbehandlinger eller kosmetologiske behandlinger samt det store udbud af kendte kurbadstraditioner. Hvad med en afstressende hotstone- og aromamassage? Vær god mod din hud og ikke mindst dig selv. I kan bestille hotel og wellness ophold hos Risskov Bilferie. 

  Esbjerg Spa & Wellness
  Nyd at blive forkælet på Esbjerg Spa & Wellness
 • Energimuseet (0 km)

  Nyd en billig weekendferie i Jylland og besøg dette energimuseum, som har oplevelser med masser af ampere og volt. Faktisk dækker udstillingen hele 15.000 kvadratmeter, fyldt med fede, spændende og meget lærerige oplevelser om energien og de energikilder vi har. Alderen er lige meget, her er der sjov og spas for alle aldre og uanset beskaffenhed. Aktiver mobiltelefonen og tag på en energifyldt skattejagt rundt i de spændende udstillinger. Prøv at gå på opdagelse i frilandshusene fyldt med elapparater fra forskellige årgange, afprøv solceller og se hvordan vindmøllerne virker. Gå ikke glip af den 2 meter lange gnist i højspændingslaboratoriumet, eller prøv at tage på den forunderlige rejse gennem udviklingen af den elektriske kommunikationshistorie, fra telegrafens tidsalder til vores nutidige massekommunikation. Der er også skiftende særudstillinger året rundt og de plejer at være godt besøgt. Derfor er turen til Energimuseet bestemt ikke et dårligt valg, og hele familien, store som små, er garanteret en helt fantastisk oplevelse. Museet er et oplagt udflugtsmål for en familieferie i Danmark.

  Energimuseet
  Gedsermøllen er en del af udstillingen på Energimuseet
 • Nørre Nebel - Skinnecykler (21.1 km)

  Lidt syd for Ringkøbing Fjord ligger den lille landsby Nørre Nebel. Måske lyder det ikke af så frygteligt meget, men ikke desto mindre gemmer byens tankstation på lidt af en hemmelighed. Udover at være omgivet af nogle af de smukkeste strande i Danmark, så har Nørre Nebel en lille velkendt forlystelse, der både kræver lidt kræfter, lidt god motion og måske fartbriller, men kun hvis der er medvind. I Nørre Nebel ligger der nemlig et jernbanespor på små otte kilometer, som fører videre op til Nyindegab. Lej en skinnecykel på den lokale tankstation og prøv lykken og oplev samtidig den omkringliggende natur på en helt anden måde. Turen kan anbefales når det ikke er for koldt, men en hyggelig familietur på skinner er vel ikke til at stå for.

  Nørre Nebel - Skinnecykler
  Prøv en tur med skinnecyklen
 • Henne Strand (23.0 km)

  Den smukke og familievenlige Henne Strand ligger ved Vesterhavet og var i sin tid en vikingeby. Den lille bebyggelse har flere butikker og restauranter og er et skønt sted at tage på ferie i Danmark. Stranden er helt klart det store trækplaster. Skønne hvide sandstrande, lækre klitter og skov, og lidt nord for Henne Strand ligger Lyngbo Hede. Nyd en varm dag på stranden i selskab med bølgernes brusen og solens stråler. Se den smukke solnedgang og lyset, der kastes ud over havet. Tag derefter turen ind til Henne by og nyd lidt at spise og drikke på en af byens caféer eller restauranter. Henne Strand er en oplagt destination for en billig badeferie i det vestjydske.

  Henne Strand
  Den flotte strand ved Henne.
 • Fuglereservatet Tipperne (36.7 km)

  Find en billig og aktiv ferie hos Risskov Bilferie og nyd en tur til fuglereservatet Tipperne, som ligger i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord, og oplev det rige fugleliv ved vestkysten. Fra Tipperne er der kun en kort køretur til det brusende Vesterhav. Find hoteller tæt på området ved Ringkøbing Fjord hos Risskov Bilferie og kom afsted i eget tempo på en kør-selv oplevelse till fuglereservatet Tipperne.

  Fuglereservatet Tipperne
  Fuglereservatet Tipperne ligger ved Ringkøbing Fjord.
Vis flere

Kort

Billum Kro
Vesterhavsvej 25 6852 Billum