Find et billigt hotelophold i Svendborg hos Risskov Bilferie

Rejsemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Svendborg

Bestillingskoden er nu aktiv

Svendborg

Tag en tur til Svendborg, porten til det sydfynske Ø-hav

Fyn er kendt for øens mange idylliske byer med charmerende huse og gamle gader. Men ingen by i Danmark kan måle sig med Fyns næststørste by Svendborg, der både rummer en fabelagtig historie, smukke bygninger og et aktivt kulturliv. 

Når familien tager på kør-selv- ferie op igennem Sydfyn, vil I opdage, at landevejene har mere at byde på end idylliske byer og en fantastisk naturudsigt. På disse snoede veje imellem gule marker og grønne skove kan i få en kulinarisk oplevelse og opleve de mange charmerende gårdbutikker og lokale producenter, der sælger friske råvarer og fødevarer.

Ved ankomsten til Svendborg, vil I opleve en by med smalle gader, der snor sig ind og ud imellem de gamle og fredede bygninger. I vil opleve en by, hvor den friske salte duft fra havet spreder sig med lyden fra havnens mange måger. I kan shoppe, spise og gå hånd i hånd på byens hyggelige torv, hvor I kan mærke historien under jeres fødder. Kommer I den sidste weekend i juni, kan I få en ekstra speciel oplevelse. Her vil hele bymidten være forvandlet til en markedsplads med et stort udvalg af de specielle, friske råvarer, som Fyn har at byde på.

Når I er færdige på torvet, kan I gå ned af de smalle gader til havneområdet og se den aktive havn med flotte skibe og masser af liv. Står I på havnen og lader livet skylle ind over jer, kan I tydeligt mærke, at Svendborg er en havne- og søfart by, der i den grad stadigvæk er i live. Fra promenaden kan I se skibe fra nær og fjerne sætte sejl mod verden, mens Svendborgsundbroen i baggrunden strækker sig som et kæmpe monument hen over vandet og forbinder Svendborg med øerne Tåsinge og Langeland.

Har I lyst til selv at komme ud på de blå bølger, kan I fra maj til september tage en sejltur med veteranskibet M/S Helge på en fantastisk sejltur hen over det danske hav. Her kan I besøge skipperbyen Troense og se fortidens gader med historiske bindingsværkshuse og andre velbevarede levn fra den danske fortid.

I kan også sejle videre til Valdemars slot. Her kan I komme ind i den historiske hovedbygning og blive taget med tilbage til en tid med riddere, prinser og prinsesser. Her er der ingen afspærringer eller røde bånd, og I vil få den fantastiske oplevelse det er, at gå rundt i de samme smukke sale og gemakker, som fortidens stormænd bevægede sig rundt i.

Sejlturen er også ideel for børnefamilier, da kaptajnen er nem at tale med og et stop ved et lokalt ishus og legeplads er ikke er umuligt at få arrangeret.

Foruden M/S Helge kan I tage færgeture til øen Drøje. Det er en flot færgetur på fem kvarter, hvor I kommer forbi Svendborgsund, Skarø og Hjorthøj. På øen kan I opleve et rigt fugleliv i det helt særlige ø- landskab. Her kan I også se rørhøge, og hvide dådyr, som ikke er at finde mange andre steder i verden.

Har I børn med, kan I også få en aktiv dag fuld af sjove lege ved Svendborgs Open Gym. Her er et kæmpe område med trampoliner og en klatrevæg, mens der også er mulighed for at spille hockey og fodbold. Der er personale, der sikrer sig at alt går forsvarligt til, og at I får en supersjov dag med glade, sunde børn.

Så tag familien med, pak bilen og kom afsted på den perfekte kør-selv ferie.