Kør-selv ferie til Vordingborg

Rejsemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Vordingborg

Bestillingskoden er nu aktiv

Vordingborg

Vordingborg er en gammel færgeby og købstad der ligger på den sydsjællandske kyst ved Masnedsund. Vordingborg udgør en god destination for en spændende kør-selv bilferie, hvor I ikke skal køre langt for at få mættet jeres appetit på oplevelser. Byen byder nemlig på mange kulturelle oplevelser og bugner af historie og der er flere interessante attraktioner centralt i Vordingborg.

Vordingborg er et forhenværende militært og politisk magtcentrum. Jyske Lov blev underskrevet her i 1241, og I kan bevidne den 1,40 meter høje statue af Kong Valdemar Sejr med Jyske Lov i hånden. Flere danske konger har haft base på Vordingborg Borg, heriblandt Valdemar den Store, Valdemar Sejr og Valdemar Atterdag. Dagen i dag kan I udforske Gåsetårnet og Vordingborg Slotsruin som en del af oplevelsescentret Danmarks Borgcenter, hvor I kan få et indblik i middelalderens borge, konger og magt. Med sit gode udbud af aktiviteter, rundvisninger og foredrag udgør Danmarks Borgcenter et spændende besøg for både børn og voksne.

Gåsetårnet er Vordingborgs vartegn og det bedst bevarede borgtårn samt det første fredede fortidsminde i Danmark. På toppen af tårnet ses den gyldne gås, som Kong Valdemar Atterdag satte på toppen af tårnet for at håne tyskerne, efter han havde modtaget 77 krigserklæringer fra tyske hansaforbund. Han sagde, at han var ikke mere bange for hanestederne end for 77 skræppende gæs, og deraf navnet Gåsetårnet.

Vordingborg har et rigt kulturliv og byder blandt andet på flere festivaler. Den største er Vordingborg Festuge der finder sted årligt i uge 28 og er en byfest og musikfestival med sloganet ”Ikke Danmarks største – men bedste…”. Festivalen varer 6 dage og byder altid på god underholdning for både børn og voksne. Derudover er der festivalen Vilde Vulkaner, der er en musik- og legefestival for børn, samt Waves Festival der er en festival for teater og kunst.

I Vordingborg er der rig mulighed for at nyde den smukke udsigt over vand. Nyd den hyggelige stemning og besøg den smukke naturhavn Vordingborg Nordhavn der ligger i gå-afstand fra centrum. Eller tag en tur på den populære Ore Strand ud til farvandet Masnedsund, som I finder kun 2 km fra centrum.

Fyld bagagerummet og nyd den smukke udsigt fra Masnedsundbroen mens I kører en sviptur til den lille ø Masnedø mellem Sjælland og Falster kun få km fra Vordingborg. Her kan I tilbringe en dejlig dag i skønne naturlige omgivelser. Glem ikke at lægge turen forbi Masnedøfortet, der blev opført i 1912-1915 som befæstningsanlæg af forbindelsen mellem Sjælland og Falster. Det var her verdens første succesfulde angreb med faldskærmstropper fandt sted under 2. Verdenskrig, da Tyskland besatte Danmark. I dag er fortet hjemsted for garagerockfestivalen Gutter Island, kunstudstillinger med mere.

I Vordingborg findes også Historisk-botanisk have, som blev skabt i 1921 af landskabsarkitekt G.N. Brandt på grundlag af den ældste danske havebog fra 1647 Horticultura Danica. Haven viser, hvordan en renæssance have kunne se ud og har til formål at samle de gamle almueplanter, der har været i kulturens, skønhedens og lægekunstens tjeneste.

Kør en tur til den nærliggende Knudsskov, på Knudshoved Odde, der har mange forskellige træarter. Tæt på parkeringspladsen finder I to velbevarede og fredede, men lettilgængelige, gravanlæg; en stor og næsten intakt jættestue, samt den ældre langdysse. Bagefter kan I tage turen til fods hele vejen ud til den fredede spids Knudshoved og i ro og mag nyde det smukke landskab.

Centralt i Vordingborg finder I det yderst hyggelige oplevelsessted Farmorhuset, der bestemt er et besøg værd for hele familien. Her rejser I tilbage i tiden til 1950erne og besøger Farmors kreative og hyggelige aktiviteter. Oplev blandt andet Bamsehjemmet for hjemløse bamser, Legeværkstedet, Bamselykkehjulshuset samt Farmors hemmelige loft.

Vordingborg en ideel destination for en dejlig kør-selv ferie med masser af spændende oplevelser for alle aldre inden for kort afstand.