Miniferie i Norge på Erzscheidergården Hotell

Dansk | DKK

Erzscheidergården Hotell

Charmerende hotel omgivet af UNESCO-listet historie

» Find afstand til hvor du bor

Highlights

 • Central placering i minebyen Røros
 • Anmelderrost morgenbuffet
 • UNESCO-historie og smuk natur
298,-
3 dage kun
1.319,-

Ophold med morgenbuffet

Smukke Norge

3 dage
Kun 1.319,- / spar op til 298,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltværelse

3 dage inkl.

 • 2 overnatninger m. morgenmad
 • Lån af sparkstøtte (vinter)
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • 3 x Entré til Bad og Velvære Røros Hotel
Risskov Pakken

Tag til Norge på miniferie og bo i historiske omgivelser i den UNESCO-listede minedriftsby, Røros. Erzscheidergården Hotell har en dejlig beliggenhed ved siden af byens smukke kirke, centralt i byen, og tilbyder et ideelt udgangspunkt for vandre- og cykelture hele året såvel som skiture i vintermånederne. Nyd et skønt morgenmåltid som har høstet store roser fra det prominente rejseforlag, Lonely Planet, udforsk byens unikke kobberminehistorie og nyd den omgivende natur.

Hotellet tilbyder

Erzscheidergården Hotell har en skøn beliggenhed i hjertet af den UNESCO-listede norske mineby, Røros. Hotellet ligger lige ved siden af byens charmerende kirke, og tilbyder historiske rammer i en smuk og velholdt bygning stammende tilbage fra 1500-tallet. Her bor I omgivet af smukke træhuse og har et alletiders udgangspunkt for en hyggelig miniferie i en rolig atmosfære.

Røros er kendt for sine kobberminer og er udover sølvminebyen, Kongsberg, den eneste nævneværdige minedriftsby i hele Norge. Byen påbegyndte minedriften i 1600-tallet og blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1980.

Langs med Røros på den østlige side løber Norges længste elv, Glomma. De omgivende landskaber er helt ideelle til både vandre- og cykelture, skiferie, jagt og fiskeri.

Opholdet inkluderer mulighed for at leje cykler og sparkstøtte (en form for kælk), såvel som adgang til Bad & Velvære-afdelingen på Røros Hotell, beliggende bare 600 meter fra Erzscheidergården Hotell.

Hver morgen kan I nyde en lækker omgang morgenmad i Erzscheidergården Hotells hyggelige omgivelser. Få en skøn start på dagen med friskbagt brød, ruller og vafler, sild og salater, æg, ost, honning og hjemmelavet syltetøj. Morgenmåltidet er næsten gået hen og er blevet verdensberømt, med flotte ord fra Lonely Planet, hvilket hotellets personale naturligvis er utroligt stolte af.

I den hyggelige pejsestue kan I desuden nyde en dejlig omgang eftermiddagskaffe med et udvalg af hjemmelavede kiks og kager. Og skulle I have lyst til en cognac til kaffen, eller noget andet i glasset, så er der også mulighed for det. Både morgenmaden og eftermiddagskaffen - og kagen, er inkluderet i opholdet.

Til aftenmåltidet er der masser af gode muligheder rundt om i Røros. Byen har status som den lokale madhovedstad og anses for, at være en af hovedrepræsentanterne for madkulturen i regionen. I finder således adskillige gode spisesteder og caféer i kort afstand af hotellet. Det kan f.eks. anbefales at nyde en god middag på Røros Hotell. I kan også besøge den charmerende gastropub ’Berkel og Bar’, på Vertshuset Røros. Her finder I et imponerende udvalg af lokale øl samt kød- og ostespecialiteter fra både nær og fjern.

Der er gratis parkering ved hotellet og under opholdet har I adgang til gratis trådløst internet.

Værelser

Erzscheidergården Hotell har 24 værelser som alle er individuelt indrettet og dekoreret. De har dog alle det tilfælles, at der er hentet inspiration i Røros’ charmerende minesamfund og dets historie samt den skønne natur som omgiver byen. Alle værelserne er indrettet med eget bad og toilet og er udstyret med behagelige senge. Der er både enkelt- og dobbeltværelser til rådighed. Kæledyr er velkomne mod et gebyr. Det er muligt at opgradere til superiorværelse med ekstra plads.

Bemærk at billeder og plantegninger er vejledende og kan afvige fra det viste. 

Afstande til hotellet

500 km fra
Larvik, Norge
625 km fra
Bergen, Norge
650 km fra
Göteborg, Sverige
700 km fra
Kristianssand, Norge
775 km fra
Stavanger, Norge
875 km fra
Helsingborg, Sverige 
975 km fra
Øresundsbroen

Afstand til hvor du bor

Fortæl os dit postnummer, og vi kvitterer med at fortælle dig afstanden fra din by til hotellet. Så kan det næsten ikke blive nemmere.

Udflugtsmuligheder i nærheden af hotellet

Røros (0.5km)

Den lille by Røros er en af de ældste byer i hele Europa bygget i træ. Byen ligger på et fjelplateau ca. 628 meter over havets overflade. Byen har en lang historie, siden 1644 da den blev grundlagt. Der blev nemlig fundet en kobberåre tæt på og op gennem tiden blev Røros en meget vigtig mineby i Norge.

Byen har bevaret sin charme med sine træhuse og en rigtig god, behagelig og afslappende atmosfære. Der er mange smågader og baggårde rundt omkring i den indre by som også stammer helt tilbage til det 17. århundrede. Det har også været med til at få byen på UNESCO' s verdensarvliste. Byen er et friluftsmuseum i sig selv og det er en skøn oplevelse bare at vandre gennem den gamle by og komme helt tæt på de dejlige omgivelser.

Julemarked i Røros (1.3km)


Kulturarvsbyen Røros forvandles til et ægte vintereventyr hvert år i december. Her pyntes de charmerende gader op til jul, de farverige huse indhylles i et hvidt lag sne og der summer af liv i de hyggelige gader med juleboder, hvor besøgende fristes med traditionelle julegodter, håndværk og gaveidéer. 

Julemarkedet i Røros er en stemningsfuld begivenhed for både store og små. Foruden de ca. 50 små boder, er der også nisser i gaderne, julesang, slædeture med hest og andre aktiviteter. 


Slegghaugan (1km)

Slagger er det affaldsprodukt der er tilbage efter, at kobberet har været igennem smelteprocessen. 'Slegghaugan' eller Slaggehøjen minder os om den enorme aktivitet der har været i over 300 år både med minedrift og kobbersmeltning. På toppen af slaggehøjen er der en skøn udsigt over Bergstaden. Både Slegghaugan og Malmplass-områderne er beskyttet af den norske kulturarvslov.

Ikke langt fra Slegghaugan ligger Sleggvejen, som også er kendt under navnet 'Pippigatan', da der blev filmet en episode af Astrid Lindgrens historie om Pippi Langstrømpe i selv samme gade.

Smeltehytten (0.2km)

I 'Smelthytta' kan besøgende se den spændende udstilling der viser Røros kobberværks historie op gennem tiderne, herunder forskellige arbejdsprocesser i udvindingen af kobber fra minerne, og fremstillingen af kobber i smelteværkerne. Udstillingen er suppleret af bevægelige modeller der gør det både nemmere og sjovere at følge med, og det gælder både voksne og børn.

Udstillingen 'Ti finpussa' viser Røros stentøj fra det 19. århundrede og så afholdes der også skiftende både kunst- og temaudstillinger.

Røros kirke (2.2km)

'Bergstadens Ziir' - dog bedst kendt som Røros kirke, blev bygget da Røros kobberværk havde sine bedste tider. Kirken blev færdigbygget i 1784 og er så bestemt også til at få øje på. Den norske Rigsantikvar har udnævnt kirken som en af de 10 mest profilerede kirker i Norge. Det er også samtidig en af landets største med plads til 1.600 besøgende.

Kirken kan være lukket for offentligheden under gudstjenester, ved bryllup og dåb mm.

Doktortjønna Friluftspark (1.7km)

Den store udendørspark ved Doktortjønna ligger kun ca 5 minutters gang fra centrum af Røros. Parken er det helt oplagte sted at tage hen hvis ungerne skal have sig en helt fantastisk dag. Parken er det perfekte sted til familier og børn og der foregår rigtig mange aktiviteter. Der er et zoologisk have, der kan klatres, leges, fiskes, ros eller padles, og glem ikke en tur med Elias båden. Der er også mange smukke stier i området, der enten leder op til Kvitsandas eller søen. Så skulle der være lidt kræfter tilbage, så tag på en af de skønne ture.

Olavsgruva museet (14.2km)

Deltag i en tur gennem 300 års minedrift i Nyberget-minen, som var aktiv i det 17. århundrede samt Olavsgruva, som var en mere moderne mine, med de arbejdsprocesser som blev brugt i det 20. århundrede.

Turen går 50 meter ned og siden 500 meter ind i minen, ind til Bergmannshallen. Der er koldt under jorden, omkring 4 grader hele året rundt, så husk det varme tøj og sko eller støvler. Der er rundvisninger på både norsk og engelsk, og det kan bestemt betale sig.

Museet på Ratvolden (20.3km)

Johan Falkberget som levede mellem 1879 og 1967 var en norsk forfatter som tilhører gruppen af 'nyrealister' fra starten af det 20. århundrede. Johan Falkberget er mest kendt for blandt andet Eli Sjursdotter fra 1913 og Brændoffer fra 1907. Hans bøger tog ofte udgangspunkt i Røros og kobbersmelteværket og et besøg i hans hjem kan virke både inspirerende og beroligende. Det kan bedst betale sig at tage en rundvisning der giver et enestående indblik i forfatterens liv og forfatterskab.

Der kan også fiskes i Ruglsjøen, men det kræver et fiskekort.

Femundsmarka nationalpark (39.6km)

Femundsmarka nationalpark ligger i Engerdal kommune og blev oprettet i 1971. Dengang fyldte parken 386 km² men den blev udvidet i 2003 og den smukke naturpark er nu på hele 573 km². Parken grænser op til en række beskyttede områder på den svenske side af grænsen, og det gør så parken til det største sammenhængende og beskyttet vildmarksområde i Sydskandinavien.

Dølmotunet - Tolga (33.8km)

Dølmotunet er et levende 'gårdsmuseum' i centrum af den charmerende by Tolga. Der er ni huse, stalde, masser af dyr som børnene kan møde og over sommeren foregår der rigtig mange aktiviteter med blandt andet udstillinger, markeder og koncerter. Husk at se efter i Dølmotunets kalender, hvor der er en liste over løbende arrangementer.

Reviews
Har du spørgsmål ? Så kontakt vores kundecenter

Kontakt os:
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

Vælg den rette pakke der matcher dine ønsker og behov til den næste bilferie

Har du spørgsmål ? Så kontakt vores kundecenter

Kontakt os:
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

Andre hoteller i nærheden

Røros Hotell

Besøg UNESCO byen Røros

Sør-Trøndelag

Historie og kultur

Risskov Pakken - 3 dage inkl.
 • 2 overnatninger m. morgenmad
 • 2 x 3-retters menu/buffet
 • 2 x Entré til Bad og Velvære
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

121,-
Kun
1.819,-

Vis kort

Bo midt i UNESCOs verdenskulturarv

Læs mere

Rondane Høyfjellshotel

Inkl. halvpension

Rondane Nationalpark

Velvære i Rondane

Risskov Pakken - 3 dage inkl.
 • 2 x overnatninger
 • 2 x morgenbuffet
 • 2 x 2-retters menu/buffet
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

179,-
Kun
1.169,-

Vis kort

Fjeldhotel ved Rondane Nationalpark

Læs mere

Hotel Rondablikk

Ferie på toppen af Kvamsfjellet

Rondane Nationalpark

Aktiv ferie i Norge

Risskov Pakken - 3 dage inkl.
 • 2 overnatninger m. morgenmad
 • 2 x 2-retters menu/buffet
 • Lån af snesko & kælk (vinter)
 • Lån af kano,robåd,cykler (sommer)
 • Adgang til pool, sauna og fitness

1.163,-
Kun
859,-

Vis kort

Fjeldhotel ved Rondane Nationalpark

Læs mere
 
Dine data og cookies

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af risskov-bilferie.dk. Når du klikker "OK", accepterer du brugen af cookies og privatlivspolitik.