Normandiet

Oplev Normandiet og D-Dagen i egen bil

En bilferie betyder ikke nødvendigvis, at der skal bruges flere dage på at fræse tværs gennem Europa mod en sydlig destination. Et rigtigt godt sted at holde ferie med egen bil er Nordvestfrankrig, som også er skræddersyet til en bilferie med både gode veje, smukke landskaber og idylliske byer samt dejlige strande. Og så ligger det heller ikke langt fra den danske grænse. Egen bil er også klart den bedste form for transportmiddel mellem de forskellige seværdigheder da der hele tiden er spændende afstikkere, hvor der venter nye oplevelser. 

For dem med interesse for historie har Normandiet en imponerende kulturarv at byde ind med og tilmed en enestående og billedskøn natur. Fra de smukke nordfranske strande ved Étretat, gengivet i flere af Claude Monet's billeder, til imponerende domkirker, som Notre-Dame de Rouen. Det berømte Bayeaux-tapet, klosterøen Mont St. Michel og hele D-Dag scenariet ved Normandiets kyst er blot nogle af de mange muligheder som Normandiet kan bryste sig med.Der er flere idylliske byer at vælge imellem når I besøger Normandiet på kør-selv ferien, så hvorfor ikke starte i Honfleur! Den skønne lille havneby ligger ved Seinens flodmunding. Kajen prydes af flere smukke og historiske huse med gallerier og små charmerende restauranter. Nyd en spadseretur på Pont de Normandie som dækker hele området omkring flodmundingen. Eller tag turen op ad bakken til Notre-Dame de Grâce-kapellet. Her kan I nyde udsigt3n over floden. Fra Honfleur går der også flere bådture ud til flodmundingen. Fortsætter I langs kysten mod vest kommer I til Côte Fleurie eller ’Blomsterkysten’ som dækker strækningen mellem byerne Deauville og Trouville. Her er der skønne brede og familievenlige sandstrande. Området kaldes også for Nordfrankrigs Riviera og er velbesøgt om sommeren. Før turen går videre til de berømte strande, hvor de allierede foretog landgangen hen mod slutningen af 2. Verdenskrig i Europa, så læg vejen forbi Caen. Grundlagt af Vilhelm Erobreren i det 11. århundrede og hovedstad i regionen. Under slaget om Caen fra juni til august 1944 blev byen næsten helt ødelagt men er i dag genopbygget, så det stråler. Besøgende vil opdage de imponerende bastioner det fantastiske middelalderslot, Abbaye aux Dames fra Hundredårskrigen og Vilhelm Erobreren og dronning Mathildes tid, genfortalt på Bayeux-tapetet, samt en række fremragende museer. Mémorial de Caen er Normandie nok mest omfattende museum fra D-Dagen og en lækkerbisken for alle med interesse for historie og 2. Verdenskrig. Lidt uden for byen ligger Caens Église St-Étienne og gemmer på Vilhelm af Normandiets gravsted. Rundt om Caen er der skønne strande og byen har endda sin egen lystbådehavn, Bassin Saint-Pierre, en vigtig del i bybilledet. Mens I er i Calvados-distriktet, så glem ikke at prøvesmage både de lokale oste og den lokale æblebrændevin af samme navn.

Den allierede landgang på strandene Sword, Juno, Gold, Utah og Omaha var et vendepunkt i 2. Verdenskrig og et besøg er en spændende oplevelse for hele familien og en fantastisk måde at komme helt tæt på en af nutidens største invasioner og de voldsomme begivenheder, der fandt sted den 6. juni 1944. Læg vejen forbi Cafe Gondrée ved Juno-strande i Bourville som var det første hus, som blev befriet under operation Overlord, eller D-Dag. Overfor ligger Memorial Pegasus, som er et museum med fokus på de forberedende angreb før selve landgangen langs Normandiets strande. I Arromanche-les-Bains ligger resterne af forsyningshavnen, og et omfattende museum, Musée du Débarquement. Lidt uden for byen ligger Arromanche 360 som viser imponerende 360 graders film fra og om invasionen og krigen. Forsæt turen i egen bil mod Omaha og Utah strandene og læg også vejen forbi Pointe du Hoc og få historien om det tyske batteri, der til sidst måtte kapitulere. Området omkring batteriet står helt uberørt hen, hullet af bombekratere og rester af ødelagte forsvarspositioner. Ved Omaha stranden og ikke langt fra den amerikanske kirkegård ligger også Overlord Museum som udstiller genstande fra krigen – en ganske imponerende udstilling. Flere nationer har deres egne kirkegårde og de vidner alle om krigens gru og ofre. Den amerikanske kirkegård har 9.387 hvide marmorkors på rad og række, og i den imponerende tyske kirkegård ved La Cambre ligger 21.300 tyske soldater i mulden. 

Men D-Dag det var ikke det eneste store slag af betydning, fordi 878 år forinden stod der et lidt mindre slag i England, ved Hastings, men af lige så stor betydning. Her slog Vilhelm af Normandiet, også kendt som Vilhem Erobreren, den angelsaksiske kong Harold Godwinson og fik magten i England. Hele slaget, men også tiden før er blevet gengivet på et 70 meter langt broderet hørlærred også kaldet Bayeaux-tapetet og det kan med rette nomineres, som et af de helt store klenodier fra middelalderen. Oplev det spændende lærred i Bayeaux.En af de helt store turistattraktioner og uforglemmelige seværdigheder i Normandiet er klosterøen Mont-Saint-Michel. I 798 byggede Biskop Aubert et kapel på øen og med tiden blev det til en hel middelalderby, som forsat kan opleves og som gemmer på både spændende og mystiske historier. Ved ebbe er Mont-Saint-Michel bundet til fastlandet, men ved flod er det en knejsende ø omgivet af hav. Men Normandiet er også for børnefamilier. Besøg den zoologiske have i Clères, Jardins du Bois des Moutiers og den smukke dyrepark i Cerza, som nok ska bringe smil og latter hos den yngre generation. Forlystelsesparken Parc Festyland er også et slaraffenland af sjove lege, så børnene er garanteret at have det sjovt.

Det normanniske køkken er lige så varieret som det er rigt og med en enorm naturrigdom i baghaven har Normandiet fået oparbejdet sig et ganske glimrende gastronomisk renomme. Havet i La Manche byder på Jakobsmuslinger og østers. Sildefesten, Fête du Hareng, er velkendt i Dieppe og omegn, og så er der de lokale delikatesser som Andouillette fra Vire og selvfølgelig oste fra Pays d'Auge som Camembert, Pont-l'Evêque og Neufchâtel. Der er også mange æbletræer i Normandiet og æblebrændevinen Calvados samt deres cider er ikke at kimse af. Nyd derfor kør selv ferien i Normandiet med familien hvor et stort udvalg af oplevelser venter på jer.

Læs mere ...
1
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.