Hyggelig kroferie på Højby Kro i Nordvestsjælland

Rejsemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Højby Kro

Autentisk krostemning og fantastiske omgivelser i Odsherred

Lækker bistromad af gode råvarer
Flotte værelser
Personlig service
 • Restaurant
 • Bar
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Hotellet

Højby Kro er indbegrebet af ægte danske krostemning og kroens hyggelige restaurant ligger i 2017 som nummer 1 på TripAdvisor blandt alle de bedste restauranter i Odsherred. Skønt beliggende i Odsherred med en af Sjællands bedste golfklubber lige ved siden af, et væld af udflugtsmuligheder og en autentisk atmosfære året rundt. Højby Kro Tilbyder ideelle forhold for en miniferie, kroferie eller et golfophold i Nordsjælland. 

Hotellet tilbyder

Højby Kro ligger i Odsherred Kommune, midt i ét af Sjællands smukkeste naturområder. Den charmerende bygning er skønt beliggende mellem Isefjorden, Kattegat og Sejerø Bugt og har en lang og spøjs historie. Inden transformationen til en kro tilbage i 1958, har ejendommen nemlig både været anvendt som rejsestald og afholdshotel.  

Da de nuværende ejere overtog kroen i 2007, blev der foretaget en omfattende restaurering – dette dog med stor omtanke og respekt for den gamle bygning og dens historie. I dag tilbyder kroen en ægte omgang dansk krocharme i Odsherred med en autentisk atmosfære året rundt.  

Der tilbydes gode forudsætninger, hvad enten I søger en hyggelig kroferie eller et golfophold. Odsherred Golf Klub ligger blot nogle få hundrede meter fra kroen. Derudover tilbydes også gode rammer for selskaber og festlige lejligheder.  

På kroen serveres retter fra det dansk/fransk-inspirerede landkøkken. Der serveres både morgenmad, frokost og aftensmad.

Både det trådløse internet og parkering ved kroen er uden beregning for gæster.

Værelser

Højby Kro har 16 hyggelige dobbeltværelser, alle renoveret i 2010 og alle udstyret med bad, toilet og TV. Værelserne ligger i en separat bygning, ca. 10 skridt fra kroen, hvor alle måltider serveres.

Bemærk at

Det er muligt at tjekke ind fra kl. 15.00. I kan tjekke ud frem til kl. 9:30 på hverdage og frem til kl. 10:30 lørdag og søndag.

Alle måltider serveres på kroen, som ligger kun 10 skridt fra værelsesbygningen.

Til kro-ret og dessert serveres: 1 gl. rødvin og 1 gl. dessertvin.
Til 3-retters menu serveres: 1 gl. hvidvin, 1 gl. rødvin og 1 gl. dessertvin
Eftermiddagskaffe og kage serveres på ankomstdagen.

Opholdet er med slutrengøring, som betyder, at der ikke vil blive redt senge og skiftet håndklæder under opholdet. Nye håndklæder afhentes i receptionen, evt. mod gebyr.

Vis flere

Værd at se

 • UNESCO Global Geopark Odsherred (0.9 km)

  Det smukke landskab i Odsherred er nu optaget på UNESCOs verdensarvsliste og kan kalde sig UNESCO Global Geopark Odsherred - som den første danske geopark nogensinde. Optagelsen skyldes først og fremmest et helt unikt istidslandskab, hvis geologiske forhold har en afgørende kulturhistorisk betydning. Det imponerende istidslandskab har tiltrukket kunstmalere igennem 200 år, som har gengivet dramatiske landskabsformer. Af samme grund kan I besøge utallige gallerier og kunstmuseer i området. Det kuperede istidslandskab med de mange imponerende udsigter og uspolerede naturområder er også helt ideelt til aktiv ferie hvad end I er til cykel- eller vandreture.

  UNESCO Global Geopark Odsherred
  Det smukke landskab i Odsherred er nu optaget på UNESCOs verdensarvsliste og kan kalde sig UNESCO Global Geopark Odsherred.
 • Sommerland Sjælland (1.9 km)

  Sommerland Sjælland er det oplagte udflugtsmål for en aktiv dag sammen med familien. Med et kæmpe vandland og et væld af sjove og udfordrende forlystelser som f.eks. loop-rutsjebane, MiniLegeland, tømmerflådeekspedition i junglen, klatring, guldgravning, trampoliner og 3D-bio, er underholdningen sikret dagen igennem.

  Sommerland Sjælland
  Børnene vil elske en tur i Sommerland Sjælland under Jeres sommerferie eller ophold på Sjælland
 • Cykelruter i Odsherred (7.5 km)

  Odsherred er et cykelvenligt område med mange afmærkede cykelruter, f.eks. Sejerø Bugt-ruten og Urokse-stien. Har I familien med på tur, så er den 40 km lange Fjordsti ved Isefjorden den perfekte destination: Kun små stigninger - og hele tiden noget smukt at se på. Helt flade strækninger finder I omkring den inddæmmede Lammefjord. Er I mere til et varieret tærren, så tag en 30 km tur rundt i bakkerne omkring Veddinge og Vejrhøj - her kan selv garvede cykelryttere finde de lave gear!

  Cykelruter i Odsherred
  Nyd en skøn cykeltur i den flotte nordvestsjællandske natur.
 • Rørvig (11.6 km)

  Den gamle fiskerlandsby Rørvig ligger smukt ved indsejlingen til Isefjorden. Rørvig er en rigtig ferieby, hvor havnen er det naturlige samlingspunkt for både lokale og turister. Her kan I besøge en af Odsherreds ældste bygninger, nemlig den fredede Lodsoldermandsgård. Herfra er der gennem århundreder udsendt lodse til at hjælpe skibstrafikken gennem Isefjord og Roskilde fjord. Den gamle bykerne rummer mange smukke fisker- og skipperhuse. Det er en flot tur at gå ad stien langs kysten fra havnen til den gamle bykerne. Fra den hyggelige havn er der færgefart til Hundested og Nordsjælland.

  Rørvig
  Rørvig Havn er det naturlige samlingspunkt for lokale og turister.
 • Odsherred Zoo (15.8 km)

  Odsherred Zoo er en oase på 14 tønder land midt i det smukke Nordvestsjælland, hvor I kommer helt tæt på 600 eksotiske dyr fordelt på 100 arter i Danmarks første zoo- og rescuecenter. Som noget helt specielt tilbyder parken også et trygt og blivende hjem til eksotiske dyr, der har været igennem hårde strabadser i deres liv.

  Odsherred Zoo
  Kør-selv til Odsherred Zoo med hele familien
 • Dragsholm Slot (24.5 km)

  Det er muligt at besøge slottet og nyde den gode mad i restauranterne eller deltage i en af de historiske rundvisninger, hvor I måske kan være heldige at møde et af spøgelserne. I de seneste år har Dragsholm Slot opbygget et enestående ry som et af landets bedste spisesteder. Hvad enten I indtager et måltid i gourmetrestauranten ”Slotskøkkenet” eller i det mere folkelige ”Lammefjordens Spisehus”, så er I sikre på at stifte bekendtskab med ”smagen af Odsherred”. Gastronomisk har man på slottet skabt et helt unikt køkkenkoncept med køkkenchefen Claus Henriksen i spidsen.

  Dragsholm Slot
  Besøg Dragsholms Slot og nyd den gode mad i restauranterne.
 • Holbæk Museum (30.7 km)

  På Holbæk Museum kan I opleve en lang række udstillinger, der på forskellige måder belyser Holbæks kulturarv. Hele 250.000 genstande er at finde i museet, og Danmarks største samling af Knabstrupkeramik findes her. Museet består af 13 historiske bygninger samt en lodsbåd. Nogle af bygningerne stammer helt tilbage fra 1600-tallet. I én af museets bygninger, på Bakkekammen 45, ligger interiørmuseet for Bedre Byggeskik, der i det 20. århundrede arbejdede for en bedre byggekultur i Danmark. Lige ved siden af museet ligger Sankt Nicolai Kirke, en klassisk rød munkestenskirke og Holbæks største. En anden kirke, der er et besøg værd, er Tveje Merløse Kirke, som ligger i Tveje Merløse tre kilometer syd for Holbæk og er nem at besøge, når man er på ferie i bil. Kirken er en stenkirke med tvillingetårne og en af Sjællands ældste, opført i 1100-tallet. Oplevelserne står nærmest i kø, når man holder sommerferie i Holbæk!

  Holbæk Museum
  Hold miniferie og besøg Holbæk Museum med Danmarks største samling af Knabstrupkeramik.
Vis flere

Kort

Højby Kro
Højby Hovedgade 28 4573 Højby

Børnerabat

For at opnå børnerabat skal der min. være 2 betalende voksne i værelset.
Rabatten er vejledende. Den præcise børnerabat vises i bookingformularen.

Dobbeltværelse
Barn 0~2.99 år i forældres seng 100% rabat
Barn 0~14.99 år i ekstra opredning 50% rabat