Rejsemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Milano

Bestillingskoden er nu aktiv

Milano

Skal din næste kør-selv ferie gå til en af Europas mest interessante storbyer? Så pak bilen og tag familien eller kæresten med til Milano. Her kan man få en kulturel oplevelse af de helt store, og så er der alle muligheder for at få lidt med hjem til garderoben, da byen er en af de absolut største modebyer i verden.

Et godt sted at starte sin ferie i Milano er ved byens varetegn, nemlig domkirken Duomo di Milano. Kirken er enorm og uundgåelig at se i bybilledet næsten uanset, hvor du befinder dig. Dens lyse samt yderst detaljerede udtryk er helt speciel at betragte og hvis man er modig kan man købe en billet og tage turen op og gå på tagene. Herfra kan man se ned over byen, hvilket er et helt fantastisk syn. Neden for kirken er der den store plads, hvor turister og italienere færdes i stor stil. Her kan man gå sig en lille tur og se på butikker i de mange sidegader og bare nyde stemningen af liv og glade mennesker. Mange af butikkerne omkring pladsen er for alle pengepunge, men en særlig kendt arkade ved pladsen, nemlig Galleria Vittorio Emanuele II, har flere af de helt dyre butikker. Mange store mærker har haft forretninger her – blandt andre Prada, Louis Vuitton og Gucci. Og da Milano er en mode by, er det næsten et must at tage turen herigennem – også selvom det bare er for at kigge. Hvis man bare ikke kan få nok mode, findes der også et område ganske tæt på med de største mærker i modeindustrien. Området hedder Quadrilatero della Moda. De mere almindelige butikker kan findes i byens længste gade, Corso Buenos Aires.

Milano er ikke bare tøj og mode. Byen har i den grad også styr på sin kultur og historie. Dette kan man blandt andet opleve ved at besøge nogle af byens berømte museer og gallerier. På kunstgalleriet Pinacoteca di Brera kan man se en stor udstilling af kunst fra renæssancen. Man kan blandt andre opleve berømte værker af Rembrandt, Caravaggio og Rapahel. Galleriet har tidligere fungeret som et kloster og er i sig selv en oplevelse at gå og betragte. Tag derfor en dag ud af ferien og nyd kunsten, arkitekturen og gå en tur i haven.

En anden imponerende bygning man helt sikkert skal opleve er kirken Santa Maria delle Grazie, som er beliggende i byens centrum. Her kan man opleve Leonardo da Vincis kendte vægmaleri, Den Sidste Nadver. Her er det vigtigt at købe billet i god tid, da rigtig mange gerne vil ind og se det enorme maleri. Man kan også booke sig på en rundvisning og få hele historien bag stedet og maleriet fortalt. Bagefter er det sikkert tiltrængt med en pause, så hvorfor ikke sætte sig på en af kirkebænkene nu hvor man er der og nyde roen og kirkerummet et øjeblik.

Efter en lang dag kan det blive nødvendigt med lidt til ganen og maven. Og det er ikke et problem at finde gode spisesteder i alle prisklasser i Milano. Det vrimler nemlig med caféer, restauranter og kaffebarer. Og man kan sagtens finde noget, der ikke er alt for dyrt.

Som turist med egen bil med på turen er det oplagt at tage turen til byen Como, som ligger ved den schweiziske grænse. Comosøen er nok nærmere bestemt det turisterne kommer for, da det er kendt for at være meget børnevenligt og tiltrækker både turister og berømtheder verden over. Så dette er et ganske særligt sted og en god mulighed for at få en dag i rolige samt smukke omgivelser væk fra storbylivet.