Tag på storbyferie i Norges indbydende hovedstad Oslo

Rejsemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Oslo

Bestillingskoden er nu aktiv

Oslo

Den norske hovedstad har mange spændende museer og seværdigheder, så her kan I få meget tid til at gå. Den smukke by ved fjorden er en skøn destination både om vinteren og om sommeren, for byen byder på mange aktiviteter året rundt. I Oslo kan man også tage på shoppingtur i den gamle bydel, og der er mange hyggelige caféer og restauranter med både norske og internationale køkkener i byens centrum.


En af byens største attraktioner er verdens største skulpturpark, Vigelandsparken. Vigelandsparken har omkring 200 skulpturer i forskellige materialer og parken blev grundlagt allerede i 1940'erne. Der er gratis indgang til parken, og det er den mest besøgte seværdighed i Norge, så det er et must-see, når man er i Oslo. Her kan man beundre en bl.a. 17 meter høj skulptur bestående af hele 121 samt de mange andre skulpturer i parken.


Besøg også Oslo Operahus, som er et imponerende bygningsværk i hvid marmor, som åbnede i 2008. Operaen er inspireret af et isbjerg, der stiger op af vandet, og operahuset ligger ned til Oslofjorden. I kan også se Akershus slot og fæstning. Fæstningen ligger strategisk ved indsejlingen til Oslo Havn og har overlevet flere belejringer gennem tiderne. Fæstningen stammer tilbage fra middelalderen, men blev ombygget af Christian d. 4, og Dronning Margrethe d. 1 boede på slottet den første del af sit liv. På slottet kan man opleve den uhyggelige fangekælder, som også blev brugt som fængsel under anden verdenskrig. Der er mange ting at opleve i Oslo, og byens T-bane og busser forbinder byen, så man let kan komme rundt og se alle byens seværdigheder.