Rejsemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Krakow

Bestillingskoden er nu aktiv

Krakow

Krakow er Polens anden største by, og har over 800.000 indbyggere.

Storbyen Krakow, plejede at være Polens hovedstad, men denne titel blev flyttet til Warszawa i 1596.

Krakow er er by fyldt med smuk arkitektur, historie og ikke mindst et myldrende byliv. Krakow spillede en stor rolle i 2. verdenskrig, da koncentrationslejren Auschwitz ikke ligger langt udenfor storbyen. Krakows jødiske bydel blev brugt i den storslået spillefilm Schindler's list, der fortæller historien om forretningsmanden Schindler, der reddede flere tusinde jøder fra holocaust.

Storbyen Krakow rummer i alt 72 kirker, der alle stadig er i brug. Dog er Maria Kirken, på byens centrale torv, den mest besøgte og den mest populære. Hver time spiller en trompetist ud fra det højeste tårns vindue, hvilket tiltrækker folkemængder hver eneste gang. Inde i Maria Kirken, findes en af verdens smukkeste altertavler, ud smykket med det pureste guld. Altertavlen bliver kun vist frem nogle bestemte tidspunkter på dagen.

Storbyen Krakow tilbyder noget for både familier og par, og er ideel til miniferier og weekendophold. Shop i en af byens mange butikker, besøg det store indkøbscenter ved banegården eller prøv nogle polske specialiteter, imens i nyder udsigten til byens torv.