Horsens

Pak bilen og tag på kør-selv-ferie til Horsens

Med sin dejlige beliggenhed ved enden af Horsens Fjord og historie, der går tilbage til 1200-tallet, er denne gamle købstad Horsens en perle i Østjylland. Omgivet af smuk natur, et rigt kulturliv og sine mange shopping-muligheder, byder Horsens på noget for enhver smag.

Når det kommer til kultur byder Horsens på helt unikke oplevelser. I det prisvindende Fængselsmuseum, i det gamle Horsens Statsfængsel, kan man opleve hvordan der var at være indsat i fængslet og komme bag tremmerne og møde tidligere indsatte, som skygger på væggen, og indtage lugtene og lydende fra fængslet på deres interaktive systemer. I kan også lære om en af Danmarks mest kendte flugtkonger, Carl August Lorentzen, der gravede sig en tunnel ud af fængslet.

Kunst kan opleves på Horsens Kunstmuseum, der byder på nyere dansk kunst i sin faste samling, men også på skiftende særudstillinger. I kan også opleve streetart værker og skulpturer rundt omkring i Horsens by.

På Glud Museum kan man opleve landsbylivet fra 1600-tallet frem til 1920’erne og tage på opdagelse i de gamle gårde og fiskehytter. Der er forskellige arrangementer året rundt. I kan for eksempel se de gamle husdyrracer på Dyrenes dag og opleve høsten komme i hus eller de gamle juletraditioner i december måned. Ved Kloster Mølle, der i middelalderen var et kloster, kan I se den 1,3 km. lange dæmning munkene byggede. Der er masser at se for både voksne som børn.

Året rundt er der koncerter og underholdning i Horsens, der før har haft store internationale stjerner som Madonna, Elton John og Dolly Parton samt kendte danske kunstnere. Om sommeren er der Rock i Lunden, hvor man kan høre musik ved friluftsscenen, samt forskellige steder rundt omkring i byen.

I kan virkelig få bagagerummet i bilen fyldt op med alle de ting man kan få købt i de over 150 butikker i bymidten. Hvis det ikke fik mættet indkøbslysten, er der lørdagsmarkeder på Søndergade, som er Danmarks bredeste gågade. Med så stort et udvalg ved man ikke, hvor man skal starte, men husk endelig, at tage en pause på en af byens caféer eller restauranter.

Hvis det er naturen, der fanger interessen, kunne Horsens ikke være bedre placeret med et væld af muligheder for cykel- og vandreture, eller hvad med en kanotur på Gudenåen, som er Danmarks længste vandløb på over 150 km. Fra toppen af Sukkertoppen kan du nyde den pragtfulde udsigt over Gudenåen eller tage på opdagelse ved Den Genfundne Bro, hvor der findes mange vandrestier. Der er også masser at se omkring Horsens Fjord med sine dejlige strande. Efter en lille køretur fra Horsens kan I bestige Yding Skovhøj, som er Danmarks højeste punkt, der strækker sig hele 172,54 meter over havets overflade.

Der er så meget at opleve i og omkring Horsens, så det er næsten ikke til at vide, om man når det hele på en kør-selv ferie, så book et af vores dejlige hoteller, så I kan blive i Horsens et par dage.

Læs mere ...
6
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.