Maribo

Maribo er en gammel købstad og klosterby der ligger centralt på Lolland. Belliggende tæt på søer, skove, havet og med mange interessante museer og seværdigheder inden for rækkevidde udgør Maribo en perfekt destination for en oplevelsesrig kør-selv ferie for hele familien.

Maribo Domkirke er byens vartegn og har en meget idyllisk beliggenhed ned til Søndersø. Kirken stammer tilbage fra 1400-tallet. Ved siden af kirken kan I se (og gå rundt på) klosteruinerne af Skt. Birgitta Kloster fra 1416, hvor Christian IV’s datter Leonora Christina boede. Hendes grav kan I se inde i domkirken.

Gå ikke glip af fantastiske naturoplevelser ved Naturpark Maribosøerne, der ligger klos op ad byen og har et spændende natur- og dyreliv. Maribosøerne omfatter Søndersø, Hejrede Sø, Røgbølle Sø og Nørresø. Her kan I gå en dejlig tur langs stierne og nyde den enestående natur. Tag en sejltur med turbåden Anemonen og oplev også den skønne natur fra vandsiden, hvor der både er guidede ture og ture til øen Borgø i Søndersø. Mange havørne yngler ved Maribosøerne og hvis I er heldige kan det være I kan få et glimt af dem.

Tag en tur tilbage i tiden med Museumsbanen i sommermånederne. Her kan I køre i veterantog anført af Danmarks ældste køreklare damplokomotiv bygget i 1869. Veterantoget kører mellem Maribo og Bandholm Havn på den første jernbane der blev anlagt på Lolland-Falster og oprindeligt blev åbnet i 1869.

På Stiftsmuseet Maribo kan I lære mere om Lollands historie. Helt unikt kan I se museets enestående samling af krucifikser der stammer fra middelalderen. Eller hvorfor ikke opleve fortiden udendørs på Frilandsmuseet i Maribo? Udforsk de gamle genopførte huse, hvoraf det ældste daterer tilbage til 1600-tallet. De forskellige typer af bygninger der kan opleves er blandt andet skolestue, smedje, mølle, rebslageri, gård, og sprøjtehus. Der er også en gammel dampmaskine og en lokomobil.

Alternativt er der også mulighed for at se, hvordan byen så ud i perioden 1850-1900 ved at besøge Maribo Miniby. Her kan man bevidne de omtrent 75 bygninger der er opført i skala 1:10 i oprindelige materialer såsom minimursten, egetræsbindingsværk og tegl.

Hvis I skulle have lyst til en lille dukkert er der også mulighed for dette i Maribo på Maribo Søbadeanstalt, hvor der er en 30 m lang strand. Alternativt er der ikke langt at køre, hvis I foretrækker at hoppe i vandet eller gå en tur langs havet. Pak bilen og tag en tur på stranden ved Smålandsfarvandet på Bandholm Strand eller Svanevig Strand, eller eksempelvis Kramnitse Strand, Bredfjed Strand eller Rødbyhavn Strand ved Femer Bælt.

Fyld bagagerummet og tilbring en dag i Knuthenborg Safaripark, som er Nordeuropas største safari- og landskabspark. Her kan I i jeres egen bil køre rundt blandt de vilde dyr og opleve dem helt tæt på. Blandt andet kan I køre ind i Tigerskoven (men husk at holde ruderne lukket!), køre en tur forbi næsehorn, giraffer, kameler, zebraer, kænguruer, bisoner og aber. Tag en velfortjent pause og slip børnene løs i forlystelsesområdet Limpoland. Her finder I alt hvad hjertet begærer for børn og legelystne sjæle, blandt andet Europas stejleste vandrutsjebane, Danmarks største naturlegeplads samt vandlegeplads og sandlegeplads.

Hvis I nyder at svinge golfkøllen må I endelig ikke glemme at lægge turen forbi Maribo Sø Golfklub, der ligger i naturskønne omgivelser kun få kilometer fra bymidten. Under spillet kan I nyde den skønne udsigt over søen og det rige fugleliv der er i disse omgivelser.

Midt i juli oser Maribo af jazz og I kan opleve en hel særlig stemning i byen, når den årlige Maribo Jazz Festival finder sted. Festivalen er kendt som Danmarks hyggeligste festival med over 100 musikere fordelt på adskillige spillesteder spredt over hele byen.

I Maribo er der god mulighed for at kombinere naturoplevelser, både på land og til vands, med historiske seværdigheder og spændende aktiviteter. Så pak bilen og udforsk Maribo og omegn.

Læs mere ...
2
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.