Næstved

Besøg handelsbyen Næstved og nyd den flotte natur langs Karrebæk Fjord og Susåen

Tag på kør-selv ferie til Næstved, en hyggelig by på Sydsjælland med en unik historie, der stadig skinner igennem dagens bybillede. Næstved har siden middelalderen været en af Sjællands vigtigste byer, og er i dag øens femtestørste by med mere end 60.000 indbyggere. Besøg dens rolige havn med udløb i Karrebæk Fjord eller nyd den historiske bymidte i eget tempo, hvor I finder hyggelige butikker, skønne restauranter og andre udflugtsmål. Byens attraktioner tæller blandt andet Danmarks skøreste forlystelsespark, BonBon-land, som I finder 10 km kørsel fra centrum, Næstved Zoo og Næstved Museum.

Hvis du tilfældigvis kom forbi Næstved i middelalderen, ville du opleve en by fyldt med munkeordener som franciskaner-, dominikaner- og benediktinerordenen, der byggede klostre og opførte kirker i området, og gjorde byen til et religiøst centrum. I 1200-tallet byggede man Sankt Mortens Kirke, der stadig pryder Næstveds bymidte med sin flotte middelalderarkitektur. Man ville også opleve et rigt forretningsliv med handelsmænd fra Nordeuropas hansastæder. Byen fik allerede i 1140 status som købstad, og var igennem meget af middelalderen Sjællands andenstørste by efter Roskilde. Byen er sammen med Susåen, der idyllisk passerer igennem byen, beskrevet i Saxos Danmarkskrønike.

Byen oplevede I 1600-tallet under svenskerkrigene og den lille istid en nedgangsperiode, men rejste sig igen som en af Sjællands vigtigste byer under industrialiseringen med virksomheder som blandt andet Holmegaard Glas, Danmarks ældste glasværk, som lokomotiv for byens vækst.

I dag er byen en livlig handelsby, især om sommeren, med flere medrivende musikfestivaller. Grøn Koncert bliver hvert år afholdt i juli med Danmarks største musiknavne på plakaten, og den lokale musikfestival Susåfestivalen byder på små, unikke orkestre og teatergrupper fra hele landet.

Næstved Museum, der holder til i det gamle Helligåndshus, huser udstillinger året rundt med fokus på Næstveds historiske periode fordelt efter oldtid, vikingetid og middelalder krydret med spændene, kulturelle samtidsudstillinger.

I finder også skønne familiefavoritter. Pak tasken og tag forbi BonBon-land. Her kan I slå jer løs i de vilde og skøre rutsjebaner som Hundeprutterutsjebanen, Vild-Svinet og Hankatten. Forlystelser, der har givet forlystelsesparken et internationalt rygte, som en af verdens mest specielle forlystelsesparker. Der er også rolige aktiviteter som bolsjekogning, legepladser og mulighed for at spise masser af farverrigt slik.

I de bakkede landskaber, der omkranser Næstved, finder I ZOOPARK, Næstveds zoologiske have. Haven er på næsten 9 hektar, og I kan blandt andet se havens varetegn, den sjældne, hvide bengalske tiger. Parken byder også på eksotiske fugle og små aber samt en spændene population af slanger og krybdyr. Der er også hyggelige dyr som kameler, kænguruer og traditionelle husdyr, som vi kender fra det danske agerland.

Efter en aktiv rundtur i Næstveds opland kan I tage tilbage til Næstveds byliv. Her kan i shoppe løs i Næstved Storcenter med mere end 50 butikker og langs de snørklede gågader i centrum af byen. Om sommeren er der også kanalrundfart langs Næstved Havn med ture, der går helt ud til Gavnø Slot, hvis historie kan føres helt tilbage til 1200-tallet. Byens gastronomiske scene byder både på traditionelle spisesteder som Raadhuskroen og den ungdommelige Restaurant Ronni med fokus på den thailandske cuisine.

Fyld bagagerummet og besøg Sydsjællands historiske købstad med en bakkefuld omegn med lystskov og den prægtige Suså samt flere sjove, børnevenlige favoritter.

Læs mere ...
2
ophold fundet
0
aktive filtre
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen
AAA, Bisnode, Dun & Bradstreet
For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet.

· Rejsearrangør: Risskov Autoferien AG
· Prisen er pr. person i dbl. vær.
· Minimum inkl. slutrengøring
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestilling kr. 100,- og ved onlinebestilling kr. 85,-
· Spar ift. hotellets egen pris

Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15
Kontakt os

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.