Sorø


Har I lyst til en ferie eller et weekendophold der emmer af historie, kultur og klasse, men samtidig har storslået natur og en landlig ro? Ja, så skal I tage en Kør-selv ferie til Sorø.

I kan finde dette fantastiske sted på Midtsjælland ikke langt fra motorvej E20, så der er nemt adgang for Jer, der kan li en ferie i egen bil.

Når I ankommer til Sorø by og spadsere ind på det brostensbelagte torv. Så er det hér, I skal stoppe op og nyde udsigten og tage dette historiske sted ind.

Torvet er omringet af smukke gule bindingsværks huse og i midten står en smuk statue af Frederik II

Stedet er utroligt smukt, og dette bliver kun forstærket, hvis I skulle være så heldige at komme i juletiden.

Kommer I derimod til Sorø om sommeren, så kan en tur til Sorø Sø ved Skjolden anbefaledes.

Her ved søens nordlige ende er anlagt en hyggeligt lille badestrand. Vandet er lavt og altså det perfekte sted at holde pause for Jer, der tager på ferie med mindre børn.

Når børnene har fået nok af vand og sol, så kan I passende tage videre til Parnas Natur og Aktivitetspark. Her kan I finde Sorøs offentlige legeplads Huleby, et sted der er som skabt til sjove lege. ”Byen” består af syv enestående og unikke huler. Designet af 5 og 6. klasses børn fra Sorøs Kommunes skole.

Er en eller flere i familien bidt af en gal fisker? Ja, så husk at pak bilen med fiskegrej.

Der er nemlig tre fiske Søer i Sorø. I kan her vælge imellem Pedersborg Sø, Tuel Sø, og selvfølgelig Sorø Sø. Søerne har lidt af hvert, og er I dygtige skulle I kunne fange fisk op 20 kilo.

Mest berømt er Sorø dog for sandartfiskeriet i Tuel Sø. Der skulle være så mange fisk, at de nærmest springer op i båden.

Og ønsker I netop en båd, så har I mulighed for at leje en her.

Tager I en gå tur ned af de gamle gader, kan I pasende slå en smut forbi Søgade 17.

Her vil I finde Hauchs Physiske Cabinet. Denne er en unikke samling fra fysikkens historie, som blev skænket til Sorø Akademi i 1827.

Er I til god mad, så bør I tage forbi Støvlet Katrines Hus.

Dette sted er en gastronomisk oplevelse, der kan måle sig med de helt store på internationalt niveau.

Og som alt andet her i Sorø, er der kultur og historie forbundet med oplevelse. I kommer nemlig til at spise i det hus, som husede Kong Christian VII´s berømte og berygtede elskerinde Støvlet Katrine. Hun blev dog senere udvist af landet, da man mente, hun havde for meget indflydelse på den svage og måske sindssyge kong Christian D.VII, som dog senere endte med at give magten til sin huslæge Struense.

Det historiske element er selvfølgelig kun en bonus. Den rigtige grund til at besøge stedet er deres store udvalg af retter. Her kan nævnes deres Ribeye med pebersauce, majs, bøgehatte samt kartofler med løg og urter –og selvfølgelig deres berømte overdådige bøf.

Som vi nævne før, er Sorø en by der emmer af historie, kultur og klasse. Og begynder I først at dykke ned i dette, vil I forstå hvorfor.

Sorø Akademi var før i tiden en munke kloster. Dette kloster var en af de rigeste kloster og havde stor respekt og anseelse i middelalderen. Af denne grund blev flere konger begravet ved Sorø Klosterkirke. Her kan nævnes: Christoffer 2., Valdemar Atterdag og Oluf 2. foruden Absalon og Ludvig Holberg. (Ludvig Holberg store grunde i Sorø, og mange af hans største værker er skrevet med inspiration fra netop dette område.)

Senere i 1586 blev klostret omlagt til Sorøs lærde skole for borgerskabets og adelens drenge. Det var denne skole som nu er blevet til Sorø Akademi.

Så alt i alt. Ønsker I den perfekte kør selv ferie der byder på kultur, historie og fantastisk natur, så er Sorø stedet for jer. 

Læs mere ...
1
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.100
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 85, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.