Viborg

Tag på bilferie til det historiske Viborg

Pak bilen og kom afsted på oplevelser i Viborg, som er en af de ældste byer i Danmark. Viborg ligger centralt i Midtjylland ved Hærvejen og er en helt fantastisk oplevelse, fyldt med et stort udvalg af attraktioner og seværdigheder i de smukkeste naturlige omgivelser til alle aldre og alle størrelser. Her kan I kombinere en aktiv ferie med sightseeing, museumsbesøg, restaurantbesøg og masser af dansk historie.
Der er et helt fantastisk udvalg til de aktive familier med lyst til at afprøve kræfterne både til lands og til vands. Området omkring Viborg byder på mange smukke åer og søer der egner sig glimrende til kano- og kajakroning. Gudenåen og Karup Å er kendt for de utrolige naturoplevelser der følger med i kølvandet, når båden skærer sig igennem vandet. Oplev det smukke landskab fra en anden vinkel og nyd turen over vandet med hele familie. Der er forskellige sværhedsgrader, så børnene også kan få en chance for at prøve at ro. Viborgsøerne byder også på forskellige aktiviteter, her kan I leje både robåde og vandcykler eller tage en sejltur med Margrete I og opleve kongebyen Viborg fra søen. Er I til lystfiskeriets glæder er der også rigtig gode muligheder, men husk at få jer et fisketegn først samt et Dagskort, hvis det kræves. Er cyklerne ikke er kommet med på bilferien, så er der masser af mulighed for at leje cykler og afprøve de mange cykelruter der ligger i og omkring Viborg. Hærvejen har sin egen cykelrute og er Danmarks ældste færdselsåre, som rejsende har brugt i mere end 1000år. I 1989 blev Hærvejsruten afmærket som den første nationale cykelrute, som blandt andet passerer oldtidens gravhøje, vikingernes runestene og middelalderens kirker. Der er er også en rute rundt om Viborg samt den skønne tur rundt om Hald Sø. Men der er mange flere ruter, hvor I kan komme afsted på cyklerne i eget tempo og samtidig få jer nogle spændende og lærerige oplevelser.

Selve Viborg er en af de helt store historiske danske byer, og Viborg Domkirke er et enestående bevis på byens omdømme siden 1060, hvor den fik status som domkirkeby. Som den står i dag er den fra 1876 men både stilen og grundplanen stammer tilbage fra den oprindelige kirke og krypten er næsten lige så gammel. En anden perle der gemmer sig i Viborg er Skovgaard Museet, hvor der er udstillet værker af kunstnerfamilien Skovgaard med skiftende særudstillinger. Museet ligger i det gamle rådhus, en smuk barokbygning fra 1728 og rummer flere værker fra blandt andet P.C. Skovgaard, den kendte landskabsmaler, og kunstneren Joakim Skovgaard har også udsmykket Viborg Domkirke. Der er mere kunst i Viborg Kunsthal der udstiller levende kunst samt arrangementer i forbindelse med udstillingerne. Her udstilles der anerkendte danske og internationale billedkunstnere. Kunsthallen kan både besøges af voksne og børn, læs mere om de spændende udstillinger på museets hjemmeside.

En anden meget speciel oplevelse er et besøg på Viborg bryghus. Byens mikrobryggeri ligger i det historiske kvarter og laver håndbrygget øl, helt fra bunden. Tag på rundvisning ibryghuset og hør den spændende historie om bryggerpigen Rose. Ved siden af bryghuset ligger den historiske Sortebrødre Kirke. Besøg også Legeland Viborg, så børnene kan få det sjovt. Det er en kæmpemæssig indendørs legeplads med masser af aktiviteter og sjove lege samt underholdning for hele familien. Her er der et stort udvalg af forlystelser med blandt andet springbane, hockey, sandkasseborg, legeplads, spillemaskiner, air-hockey, bordtennis, rutsjebaner, hoppeborg og meget, meget mere.
Viborg er en af de mange herlige oplevelser der venter på hele familien når kør selv ferien går til Jylland, så pak bilen med alle fornødenhederne, så I er klar til alle de spændende aktiviteter der venter på jer i Midtjylland og Viborg.

Læs mere ...
2
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.100
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 85, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.