Toscana

Toscana - en oplevelse i egen bilKør selv til Toscana i Italien og oplev indbegrebet af det, som vi alle måske nok bedst identificerer Italien med. Chianti-vine og jomfruolie. Smukke bakkede landskaber i skønne okkergule farver, idylliske byer, spredt rundt på bakketoppe omgivet af høje cyprestræer. Gastronomien er et kapitel for sig selv og det toscanske køkken kan præstere adskillige delikatesser, der kan imponere de mest kræsne smagsløg. Pak bilen og tag på en kør selv ferie til Toscana. Oplev byer som Firenze, fyldt med kunst og arkitektur. Besøg museet Uffizi, gå langs floden Arno og tag turen over Ponto Vecchio og se alle guldsmedebutikkerne med deres udstillede varer. Gå heller ikke glip af nyde udsigten fra Piazzale Michelangelo.

Siena var i sin tid var en uafhængig republik, men er frem for alt et strålende eksempel på den historiske harmoni der eksisterer mellem for- og nutiden. Udforsk netværket af snævre gyder og stræder omkring Piazza del Campo. Læg vejen forbi den smukke og stribede domkirke opført i romansk og gotisk stil fra det 13. århundrede. Besøg også byens rådhus, Palazzo Pubblico og Sala del Consiglio, hvor Lorenzettis berømte freskerne der udstiller den gode og korrupte regering er udstillet. Prøv at tage turen op i Mangia-tårnet. Fra toppen kan I nyde udsigten over Piazza del Campo og holde pause og hvile benene efter de 503 trin op til toppen. Siena er også kendt for sit farverige hestevæddeløb, Palio, der afholdes to gange om året.

Med egen bil er det nemt at komme omkring og derfor også muligt at tage på opdagelse på egen hånd og i eget tempo. Kør selv rundt og oplev de smukke og farverige vinmarker i Chianti og besøg de mange middelalderlandsbyer der blænder ind med det bakkede terræn og den smukke natur. San Gimignano ligger sydvest for Firenze i 324 meters højde. Grundlagt i 3. århundrede f.Kr. og oprindelig en lille etruskisk landsby. Men det var i middelalderen, at byen voksede sig stor og rig, takket være sin strategiske geografiske placering. Tag turen op ad hovedgaden Via San Giovanni, som løber fra den sydlige byport og til domkirkepladsen. Det er som tiden har stået stille, og her træder I direkte ind i middelalderen og inspirationen bag Shakespeares Romeo og Julie. Hovedgaden er fyldt med vinhandlere, juvelerer og restauranter, prøv eventuelt vildsvin dampet i Chianti eller spidstegt høne med svampe. Det er også her, at den bedste is i verden serveres hos Gelateria Dondoli som ligger ved Piazza della Cisterna. Borgen og ringmuren i Monteriggioni er bestemt til at få øje på når kør selv turen går på disse kanter i Siena. Der er 14 udkigstårne, en ydermur og stedet var nærmest uindtageligt og kendt for sit imponerende forsvarsværk og er også nævnt i Dantes ‘Guddommelige komedie’. En herlig oplevelse både for børn og voksne. Der sælges også delikatesser inden for murene og hver sommer i juli afholdes der en middelalderfest, som regnes for en af de mest autentiske i området. Besøg Castello di Brolio, som er et slot fra det 19. århundrede med en lækker have, og I kan også prøve en rundtur på den vingård, som fik Chianti Classico på verdenskortet, og længere mod sydøst ligger de smukke byer Crete Senesi og Val d’Orcia, hvor også den berømte Brunello-vin fremstilles. I kan nyde udsigten mens I kører rundt blandt høje cypresser, romanske kirker. Men husk at holde pause og besøge mindst en af de mange vinkældre eller et af de spændende museer der fortæller om etruskernes historie i området. Kør selv til de tre middelalderlandsbyer Pienza, Montepulciano og Montalcino. Området mellem Pienza og Montepulciano er i øvrigt også kendt for sin pecorinoost. Terrænet egner sig godt til at have får på græs. Find ud af, hvordan osten laves på mejeriet Cugusi, hvor I også kan prøvesmage de forskellige ostesorter og børnene kan samtidig finde ud af hvordan fåreost fremstilles. Længere mod øst ligger det mere det åbne landskab i Val di Chiana, hvor I kan udforske de dejlige byer Cortona og Arezzo samt Lucca og Pisa.

Når I er i egen bil på kør-selv ferie gennem landskabet, så husk at holde pause og få lidt at spise på en af de små lokale restauranter, som kaldes Trattoria. Prøv en ‘bistecca fiorentina’, panforte eller noget af deres dejlige pasta. Glem ikke at besøge de lokale vingårde, olieproducenter og keramikværksteder. Mod vest langs det Tyrrhenske Hav er der også flere hyggelige landsbyer og dejlige badestrande.

Læs mere ...
7
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.