Kalmar

Søger du en kør-selv ferie, hvor der er masser at give sig til for hele familien? Så pak bilen og få en oplevelsesrig ferie i Kalmar!

Kalmar er en charmerende svensk by beliggende ud til Østersøen. Byens udtryk er præget af de klassiske svenske træhuse samt små brostensbelagte gågader og stræder. En virkelig hyggelig by, der rummer en masse historie og stolthed, så her kan man roligt tage familien med på en fantastisk kør-selv ferie.

Man kan ikke tage til Kalmar uden at besøge byens helt store stolthed, nemlig Kalmar Slot. Det er det bedst bevarede renæssance slot i norden og har et storslået udtryk med sine mange tårne og vand hele vejen rundt. Det er et kæmpe trækplaster for byen og rigtig mange turister besøger stedet hvert år. Slottet tilbyder rundvisninger, hvor man får interessant information omkring datidens royale og deres magt på godt og ondt. Slottet fungerede som et forsvar mod udefrakommende fjender og senere blev det til et fængsel. Ud over guidet rundvisninger, laves der også aktiviteter for børn, så de mindste også får en sjov dag med masser af leg og læring oveni hatten.

En anden smuk bygning, som byen kan bryste sig af, er Kalmar Domkirke, som er beliggende på Stortorget i Kvarnholmen i Kalmar og vidner om byens storhedstid i 1600-tallet. Det er en af de få bygninger fra renæssancen, som med sine fire facader og fire tårne stadig står i sin oprindelige skikkelse.

Hvis ferien ikke blot skal bestå af kulturoplevelser er der også rig mulighed for at komme på shopping. Der er nemlig alt i Kalmar, så her kan man roligt tage en dag ud af ferieplanen og få stillet shoppelysten. Butikkerne findes omkring centrum af byen, men også i områderne udenfor. Der er blandt andet små hyggelige brugskunstbutikker, genbrugsbutikker, specialbutikker, vintagebutikker og store mærkevarekæder, såsom H&M. Og så er der alt derimellem også.

Trænger man til at komme lidt væk fra det pulserende byliv, er det en oplagt mulighed at tage bilen over Ølandsbroen og oplev, hvad Øland har at byde på. Øen har faktisk flere solskinstimer og mindre nedbør end i resten af Sverige og så har den flade ø en fantastisk natur, der indbyder til skønne vandreture, cykelture og masser af muligheder for en badetur i bølgen blå. Der er plads til både almindelige strandgæster og surfere, der drives af de vilde bølger. Tag eventuelt også bilen rundt og se den 137 km lange ø og dens enestående samt utrolig alsidige natur. Der er 73 naturreservater, så her kan man virkelig nyde naturen som den er og det vilde dyreliv. Øens kalkstenslette kaldet Stora Alvaret er faktisk på UNESCOs liste over Verdens Naturarv, så denne tur er bestemt anbefalelsesværdig.

Ikke langt fra Kalmar ligger den berømte by, Vimmerby. Her kan man opleve Astrid Lindgrens Verden, som er en slags teaterpark opsat for børn og barnlige sjæle. Her kan man opleve forfatterens mange forskellige fortællinger om eksempelvis Emil fra Lønneberg, Madicken fra Junibakken og Pippi Langstrømpe i Villa Villekulla, som her bliver spillet af skuespillere, der går rundt blandt gæsterne og giver dem en fantastisk oplevelse i børnevenlig samt utrolig gennemført stil. Stedet byder også på lækker mad, når det bliver tiltrængt med et hvil for alle indtrykkene, men selvfølgelig stadig i tråd med temaerne omkring Astrid Lindgrens fortællinger. En sand oplevelse for alle.  

Læs mere ...
4
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen
For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet.

· Rejsearrangør: Risskov Autoferien AG
· Prisen er pr. person i dbl. vær.
· Minimum inkl. slutrengøring
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestilling kr. 100,- og ved onlinebestilling kr. 85,-
· Spar ift. hotellets egen pris

Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.