Påskeferie i Haderslev

Tag på kør-selv ferie til Haderslev, en tidligere købstad og domkirkeby i det østlige Sønderjylland. Byen byder på mange muligheder for oplevelser til hele familien og har en skøn gågade med gode butikker, spisesteder og en smuk gammel bydel.

Byens vartegn er Haderslev Domkirke, også kaldet Vor Frue Kirke, der ligger på et af de højeste punkter i Haderslev by, centralt på byens gågade. Kirkens opførelse blev indledt i midten af 1200-tallet og var oprindeligt en stor en-skibet korskirke men blev senere udvidet. Det nuværende treskibede kor er fra 1400-tallet. Det er et meget smukt kor fra den gotiske periode med tre 16 meter høje vinduer. Domkirkens døbefont er støbt i 1485 af klokkestøber Peter Hansen i Flensburg. Døbefonten er af bronzemalm og bæres af fire figurer der forestiller de fire evangelister. Det specielle ved døbefontens fire figurer er at de er udstyret med dyrehoveder.

Som den eneste by i Danmark udenfor København har Haderslev en vagtparade. De fleste fredage kl. 12 marcherer det Slesvigske Musikkorps gennem byen til Domkirken, hvor et mindeblad vendes i et mindekapel for det Slesvigske Fodregiments faldne.

Haderslev har en stor dam, der strækker sig over en længde på knap 6 km og på visse steder har den en bredde på op til 1 km. Der er etableret dæmninger, hvilket deler dammen op i tre dele, nemlig Hindemade, Haderslev Dam og Inderdammen. Haderslev Dam rummer historien om det sidste århundredes næststørste ulykke i Danmark. Katastrofen på Haderslev Dam skete onsdag den 8. juli 1959 sent om eftermiddagen, da turbåden P840 Turisten på vej mod Haderslev fra Damende forulykkede ud for Damager kirkegård. Båden var kun godkendt til 35 passagerer, men der var 93 ombord. Da båden forulykkede døde 57 personer. I 2018 indsatte man en ny dambåd. Den nye dambåd er bygget af glasfiber og udelukkende drevet af el, med plads til 62 passagerer. Båden afgår fra Bispebro ved Inderdammen og har undervejs tre stop hvor man kan vælge at stige af. Turen slutter ved Damende hvor man også finder Restaurant Damende der byder på fantastisk udsigt, smukke rammer og god mad.

Hvis I er til god musik og fantastisk stemning kan I tage forbi Haderslev når den årlige musikfestival, Kløften festival, bliver afholdt. Festivalen afholdes i byparken, Kløften, som festivalen også er opkaldt efter. Festivalen afholdtes første gang i 1980 og strækker sig over 3 dage. Der er bred musikalsk spredning med alle genrer dækket, lige fra metal til pop og alt fra nye unge navne til etablerede kunstnere. Der spilles normalt fra 4 eller 5 scener med op til 40 musiknavne. Festivalen begynder torsdag aften og fredag afvikles et familievenligt program i dagtimerne, herunder et karneval med byens børn der går fra Haderslev Dampark og gennem byen til Kløften. Festivalen slutter lørdag ved midnat med fyrværkeri.

Mulighederne for oplevelser er mange når I besøger Haderslev, tag med på vægtergang, gå en tur i dyrehaven, udfordre hinanden og jer selv i ACTURE PARK, få en rundvisning på det lokale bryggeri Fuglsang, sejl på fjorden med hjuldamperen Helene, besøg Haderslev museum og meget mere. Der er mange gode grunde til at besøge den sønderjyske by, så pak bilen og tag hele familien med til Haderslev.

Læs mere ...
1
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.