Gråsten

Gråsten er en aktiv handelsby med ca. 4.200 indbyggere der ligger ved fjorden omgivet af smukke skovområder. Byen er hjem for kongefamiliens sommerresidens og er kendt som nationalæblets by.

Byens hovedattraktion er Gråsten Slot og Slotshave, der hvert år bruges af kongefamilien som sommerresidens. Når kongefamilien er på besøg om sommeren kan I opleve parade og vagtskifte hvor der marcheres gennem byen med fløjter og trommer. Når HKH Dronning Margrethe II opholder sig på slottet, kan man om fredagen ydermere nyde en lille koncert i slotsgården efter vagtskiftet.

Danmarks nationalæble ”Gråsten æblet” blev bragt til byen af Grev Frederik Ahlefeldt den Yngre (1662–1708), der efter en rejse sydpå bragte træet med hjem. Træet blev i slotshavens gartneri passet, plejet og fik navnet Gråsten æbletræet. Der blev fra moderplanten klippet podekviste, der blev solgt og snart blev Gråsten æbletræet dyrket mange steder. Desværre væltede det oprindelige træ i stormen i 1999, men i haven findes der stadig podede træer der er over 80 år gamle.

I udkanten af Gråsten ligger Papirmuseets By, der er en butik på 800m2 og rummer en verden af papir. Butikken er indrettet som en lille by med gader, huse, et lille torv og en café. Her kan I købe ind, få masser af inspiration og nye ideer, lære spændende teknikker og på 1.salen kan I besøge ”Det Ganske Lille Papirmuseum” og blive klogere på papir fra både før og nu.

Hvis I vil mærke historiens vingesus, kan I tage en tur til historiecenter Dybbøl Banke, hvor I kan blive en del af et af de mest spændende kapitler i danmarkshistorien. Gå med i krigen i 1864 og oplev kanonerne blive affyret med et øredøvende brag, I kan prøve at flytte en tonstung fæstningskanon, støbe geværkugler hos smeden, skrive breve med pen og blæk og ikke mindst hygge jer med at lave pandekager over bålet.

Hvis der er brug for vitaminer til hjernen og frisk luft i lungerne, byder området omkring Gråsten på en alsidig natur. I Gråsten Skovene finder I mange dejlige naturoplevelser, hvad enten I er gående, på cykel eller på hesteryg. Landskabet er præget af dybe smeltevandsdale fra istiden, og der findes højdeforskelle på 45 meter. I kan også tage børnene med på en ægte skattejagt i skovene omkring Gråsten. Ifølge sagnene boede Sørøver Alf i Gråsten Skovene og har gemt sin skat der. Der er mulighed for at komme med på guidet skattejagt i Sørøver Alfs fodspor. Turen går blandt andet fobi steder i skoven opkaldt efter Alf, Alfs Kilde, Alfs Hule og Alfs Grav.

Der er også mulighed for at tage turen igennem Gråsten Skovene i hestevogn og undervejs holde pause ved søerne opkaldt efter Dronning Ingrid og prinsesserne. I kan også besøge Kværs Hede der er en gammel vandreklit, som er blevet stoppet ved hjælp af beplantning. Området består mest af nåletræer og lyng, og har et interessant plante- og dyreliv.

Gråsten byder på mange spændende oplevelser for hele familien, så pak bilen og tag på miniferie i nationalæblet by.

Læs mere ...
2
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.