Korsør

Oplev Korsørs maritime historie og naturrige udflugter langs den vestsjællandske kyst

Pak bilen og drag mod Sjællands vestkyst til Korsør og oplev byens maritime historie og miljø, der i flere århundreder har præget byens atmosfære. Siden dens opførelse i 1500-tallet har Korsør været et vigtigt overfartspunkt mellem Sjælland og resten af landet.

I dag har byen omtrent 15000 indbyggere og er bygget op omkring havnemiljøet, hvor Storebæltsfærgen i sin tid lå til kaj, samt byens historiske bymidte med gamle huse, skønne butikker og dejlige, små spisesteder. Byens attraktioner tæller blandt andet Sø og Overfartsmuseet og den gamle biograf, som åbnede i 1908, dermed er det en af verdens ældste biografer.

På havnen, hvor den ene af Danmarks to flådestationer holder til, kan I se højteknologiske skibe fra Danmarks søværn. Omkring Korsør finder I også udflugtsmål som Sprogø og endeløse sandstrande langs Vestsjællands kyst, som I let kan nå med bil.

En rejse tilbage i tiden vil afsløre en havneby med travle handelsmænd og medlemmer af det dansk hof, der rejste mellem Fyn og Sjælland. En rejse I selv kan tage på ved at besøge By og Overfartsmuseet. Den strategisk vigtige position har også gjort byen til en slagmark for blodige slag gennem historien, både på land og til havs.

Under Karl Gustav-krigene i 1600-tallet indtog den svenske hær byen samt byens gamle slot, og Karl Gustav så selv, fra slottets høje tårne, den svenske hær tabe slaget om Nyborg. Omkring byen kan man stadig se spor fra de gamle voldanlæg og grave. Bevaret er også det gamle rokokohus, Kongegården, hvor kongen holdte til, når han ventede på færgen. I dag er bygningen et kunstnerhus med udstillinger og friboliger til udøvende kunstnere.

Under industrialiseringen voksede byen til tæt på sin nuværende størrelse med en spirende industri indenfor blandet andet skibsbyggeri, trykkeri og landbrugsbarer, samt en række nydelsesvarer som tobak og alkohol. En række af de rustikke lagerbygninger eksisterer stadig i dag sammen med den gamle, betagende stationsbygning, der også blev bygget under industrialiseringen.

I dag er byen mest kendt for Storebæltsbroen, og man kan skimte broens ingeniørkunst og de 250 meter høje pyloner fra hele byen. Ved særlige lejligheder bliver der også holdt halvmaraton på broen med flere tusinde løbere fra hele Europa.

Efter 10 km. passerer Storebæltsbroen øen Sprogø, som er mulig at besøge. Den sydlige del af øen er fyldt med fredet natur, der er særligt begunstiget af Storebæltsklimaets mange solskinstimer og lave nedbørsmængder. Det er også spændende at se den gamle kvindeanstalt, som eksisterede på øen ind til 1961.

Korsør er omkranset af lystskov og strandenge. I kan eksempelvis slappe af i klitterne ved Halsskov Odde, hvor i kan nyde udsigten over Storebæltsbroen og de mange skibe, der passerer bæltet. Længere inde i Korsør Nor kan i se den flotte Taarnborg Kirke, omkranset af flotte strandenge, og i Korsør Lystskov kan børn boltre sig løs på skovens legepladser.

Inde i byen serverer Restaurant Madam Bagger skøn, traditionel dansk mad, mens man på Sirup kan spise trendy cafemad og på YYsushi kan du nyde friske, asiatiske specialiteter. I finder også i byens gamle bygninger en række små kunsthåndværksbutikker som Groenlund og Guldberg & Gaul, hvor i kan købe unikke gaver og souvenirs fra jeres besøg.

Pak tasken og søg mod den friske, vestsjællandske kyst og nyd byens spændende søfartshistorier på byens museer og havnen og krydr bilferien med en spændende udflugt til Sprogø.

Læs mere ...
1
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.