Ribe

Se domkirkebyen Ribe og oplev, hvordan vikingerne levede

Med titlen som Danmarks ældste by og med udnævnelsen af Vadehavet som en del af Unescos Verdensarv, har Ribe stor tiltrækningskraft blandt danskerne og i hele verden. Derfor er det heller ikke underligt, at mange hvert år vælger at tage på kør-selv ferie til domkirkebyen.

Byens attraktioner stopper ikke der, for Ribe er en charmerende oplevelse i sig selv. Den gamle bydel oser af middelalder, hvor de gamle klostre og Ribe domkirke fortæller sin helt egen historie. Desuden sætter fortidens vikinger et stort præg på byen.

Byens historie fik nemlig tilføjet endnu et kapitel, da man fandt levn efter den gamle vikingeby. Vikingetiden rummer så mange unikke fortællinger, at Ribe har fået opført hele to museer om vikingernes historie, så hele familien kan komme tæt på og se, hvordan de levede.

Det ene museum, Museet Ribes Vikinger” er placeret ved siden af Posthuset lige oven for, hvor vikingernes oprindelige by lå. Museet gengiver fortællingerne om vikingerne og deres markedsplads ved Ribe å omkring år 700 samt om byens historie senere i middelalderen frem til 1700-tallet. Uden for byen befinder Ribe Vikingecenter sig, hvor man har genopbygget markedspladsen ud fra de fund, som man har gjort.

Byen er også meget mere end middelalder og vikingehistorie. Ribe har et stort udvalg af aktiviteter og begivenheder året rundt og byder på mange kulturelle aktiviteter, mens du kan opleve flotte udstillinger på Ribe kunstmuseum.

Hvert år omdannes Ribes gamle bydel til kulisser for både traditionel og nyere jazz med kvaliteten i højsæde. Der er både lokalt, nationalt og internationalt præg over festivalen og der er således Jazz for alle aldersgrupper og for enhver smag.

Hver sommer i juli omdannes Ribes gamle bydel til kulisser for Ribe Jazz Festival, mens Ribe Vinfestival finder sted hvert år i første weekend af september som et stort vinmarked i Ribes hyggelige og middelalderlige gågade.

I efterårstiden kan man også være heldig at være vidne til fænomenet “sort sol”, når stærene flokkes i tusindvis på himlen om aftenen, mens de senere bliver erstattet af gæssene, der flyver til i store flokke. Storken er også en tilbagevendende attraktion i byen år efter år, hvilket gør området til et sandt tag-selv-bord for fugleelskere.

Netop naturen i og ved Ribe er evigt foranderlig og derfor også en helt unik oplevelse for gæster, der gerne vil opleve livet ved Vadehavet.

Den samlede oplevelse får du ved at besøge Nationalpark Vadehavet, hvor ferien kan strikkes sammen så børnene også får oplevet naturen på nært hold.

På Vadehavscentret arrangerer man såkaldte Sea Explorer ture, hvor en guide tager dig med ud og finder dyr og planter, mens der også er mulighed for at deltage i en ørkensafari, hvor man kører ud i traktorbus til Mandø og kan spotte de lokale sælbanker.

Her kan man komme helt tæt på sælerne og få et indblik i den øverste del af fødekæden i Vadehavet. Man får set dynamikken i Vadehavet og den enorme mangfoldighed af dyr og liv, der gør det til et rent paradis for naturelskere.

Med et hotelophold i nærheden af Danmarks ældste by, kan I kan holde en billig og hyggelig miniferie med Risskov Bilferie. Så pak bilen og kom afsted.

Læs mere ...
5
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.