Rødekro

Rødekro er en stationsby med lige over 6.000 indbyggere. Den lille by har hyggelige lokale butikker og en god stemning. Hærvejen der går far Viborg til Hamburg går også igennem Rødekro og hvor vejen krydser åen, Rødå, midt i byen blev der i 1600-tallet opført en kro, der naturligvis kom til at hedde Røde Kro og kroen ligger stadig i dag midt i byen. Rødekro er nemt at komme til både med tog og hvis I er i bil, ligger byen tæt ved motorvej E45.

Lidt nord for Rødekro ligger et stykke historie fra 1. verdenskrig, Andholm Batteri, der var en del af Sikringsstilling Nord. Andholm Batteri, er det eneste af de store kanonbatterier i Sikringsstilling Nord der ikke blev sprunget i luften af danske ingeniørtropper efter 1. verdenskrig. Det var en fejl at batteriet ikke blev sprunget i luften, da Sikringsstilling Nord hurtigst muligt skulle fjernes, for at tyskerne ikke kunne bruge dem senere.

Hvis I rejser med børn eller barnlige sjæle finder I 5 km udenfor Rødekro, Sønderjyllands største legeland, Jump A Lot. Legelandet Jump A Lot består af 4.800 m2 indendørs og 10.000 m2 udendørs plads fyldt med aktiviteter. Indendørs kan I blandt andet bowle, køre el-biler, hoppe på trampolin, svinge jer i Tarzanbanen og spille sjove spil. Udendørs kan I udfordre hinanden i kæmpe ludo, spille minigolf, hoppe på hoppepude og meget mere. Jump A Lot har også et cafeteria hvor I kan købe frokost, men I er også meget velkommen til at medbringe jeres egen mad og drikkevarer.

I Rødekro ligger også Sønderjyllands største kongrescenter, Compass Congress Center. Her er der ofte spændende ting på programmet, som kæmpe loppemarked, bolig messe, outlet messe eller kunst og antik messe. Kongrescenteret er en del af Skandinaviens største messearrangør Compass Fairs ApS og er I i nærheden er af Rødekro er det altid værd at tage et kig på programmet og se om der er et spændende arrangement.

7 km fra Rødekro ligger Aabenraa. Aabenraa er først og fremmest kendt for at have Sønderjyllands største havn. Hvis I kører en tur til Aabenraa, vil I hurtigt bemærke en masse smuk og gammel arkitektur fra forskellige tidsaldre, i hele byen. Af bygninger af betydning i Aabenraa kan nævnes Sankt Nicolai Kirke fra Valdemarernes tid og Brundlund Slot, grundlagt af dronning Margrete 1. omkring år 1400. Gågaden i Aabenraa emmer af en særlig hyggelig stemning. Her kan I finde mange spændende butikker og rigtig mange gode spisesteder. Hvis vejret er godt eller I er til et koldt gys finder I Sønderstrand inde byen. Det er en meget børnevenlig strand med forskellige former for aktiviteter som legeplads og beachvolley. Der er en handicapvenlig badebro samt adgang til toiletter og omklædningsrum.

Hvis I besøger Rødekro, er der heller ikke langt til smuk natur, en kort køretur fra byen finder i blandt andet Genner bugt og den lille ø Kalvø, der indbyder til gode gåture ad et velbygget stisystem der går rundt om hele øen. I kan også besøge Slivsø, der er Sønderjyllands tredje største sø og som rummer en spændende historie. Søen blev i 1958 tømt for vand til fordel for landbrug men blev i 2004 genetableret og har i dag et overfladeareal er ca. 164 hektar og et rigt naturliv.

Rødekro byder på mange oplevelser for alle aldre, sjov og leg og skønne oplevelser i naturen og byen, så pak bilen og tag hele familien med på kør-selv ferie til den lille hyggelige stationsby i Sønderjylland.

Læs mere ...
2
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.100
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 85, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.