Betaling

Betaling

Gavekort

Hotel Dania

Hotel Dania på Silkeborg Torv har i over 150 år budt gæster velkommen

 • Restaurant
 • Bar
 • Hund
 • Parkering mod gebyr
 • Elevator

Hotellet

Introduktion

I Silkeborgs centrum, nærmere betegnet midt på Torvet, ligger det klassiske Hotel Dania, der er en del af det historiske Silkeborg. Hotellet har ligget på samme sted siden 1848 og kan dermed tilbyde sine gæster et næsten historisk ophold fyldt med personlighed, varme og gode minder.

Hotellet tilbyder

Hotel Dania har spillet en vigtig rolle i Silkeborgs historie siden 1848, hvor hotellet blev grundlagt. Hotellets lange historie gemmer på mange gode historier og overnattende berømtheder. Her har H.C. Andersen slået sine folder og skuespilleren Johanne Louise Heiberg har således rost ”værelsernes komfort samt opvartning” i et af hendes mange breve.  

Hotel Dania er især kendt for restauranten, der har modtaget flere gastronomiske udmærkelser og som i øvrigt også er både medlem og Ridder af ”Chaine des Rotisseurs,” som er en verdensomspændende organisation for gastronomer.  

Morgenmaden serveres i Drewsens Salen, som er en del af selve hotellet og opkaldt efter stifteren af Papirfabrikken. Den store terrasse er også et hit, især når solen kigger frem. Her serveres der både mad og drikke, og en god frokost kan hurtig gå hen og blive til en lang eftermiddag i hyggeligt samvær med ligesindede livsnydere og friskskænket fadøl.

Værelser

Alle værelserne er indrettet med eget bad og toilet samt hårtørrer. Der er gratis trådløst internet på alle værelserne samt 32 eller 40 tommers Smart Tv med mulighed for opkobling af egen mediaenhed. Der er desuden også monteret en buksepresse til fri afbenyttelse, og i receptionen er der mulighed for at låne både strygejern og strygebræt, hvis det ikke allerede forefindes på værelset. Hotellet tilbyder også room-service samt rense- og vaskeservice, der er leveringsdygtige indenfor 24 timer.  

Det skal nævnes at hotellet er røgfrit, og derfor må der kun ryges udenfor.

Læs mere her

Bemærk at

Opholdet er med slutrengøring, som betyder at der ikke vil blive redt senge og skiftet håndklæder under opholdet. Nye håndklæder afhentes i receptionen, evt. mod gebyr.

Såfremt jeres ophold inkluderer kaffe og kage serveres dette på andendagen.

Vis flere

Ekspeditionsgebyr 79,- pr. booking ved onlinebestilling
Ekspeditionsgebyr 99,- pr. booking ved telefonbestilling
Booking kommentar

Værd at se

 • Hjejlen (0.4 km)

  Kom på en skøn sejltur på Silkeborg-søerne med Hjejlen; verdens ældste kulfyrede hjuldamper. Dette prægtige dampskib kunne i 2011 fejre sit 150-års jubilæum med deltagelse af Dronningen. Oplev den dejlige jyske natur fra en vinkel, I aldrig før har set, og bliv samtidig en del af Hjejlens fantastiske historie. Tag et stop ved Himmelbjerget og gå op og nyd den vidunderlige udsigt fra toppen. Miniferie, familieferie, sommerferie eller bare et billigt weekendophold - at holde ferie i Danmark behøver aldrig at være kedeligt!

  Hjejlen
  På miniferie i Silkeborg skal I sejle med Hjejlen; verdens ældste kulfyrede hjuldamper.
 • Museum Silkeborg (0.3 km)

  Kom indenfor i Museum Silkeborg i Hovedgården - Silkeborgs ældste bygning. Her kan I bl.a. møde den verdensberømte Tollundmand, som blev fundet i en mose ved Bjældskovdal i 1950, og som menes at have levet omkring overgangen mellem bronze- og jernalderen. Se også den mindre kendte Elling Kvinde, fundet i samme mose 12 år tidligere, og som menes at have levet samtidig med Tollundmanden.

  Museum Silkeborg
 • Museum Jorn (1.8 km)

  Besøg det spændende Jorn Museum i Silkeborg, som bl.a. byder på samlinger af malerier, tegninger, grafik og keramik skænket af den danske billedkunstner Asger Jorn i årene 1953-1973. Museet er beliggende i et lækkert parkområde ned til Gudenåen og huser, udover Asger Jorn-samlingerne, også forskellige skiftende udstillinger.

  Museum Jorn
 • AQUA Akvarium & Dyrepark (2.6 km)

  Mød de fascinerende danske dyr, der lever i vilde og naturlige omgivelser i AQUA. Se odderen jage i søen og mød de frække vaskebjørne, der elsker at både slås og at lege. Der er også storke, hugome og så er der de små og søde vildsvineunger, der altid har travlt med at undersøge omgivelserne. Børnene vil med garanti nyde den store vandlegeplads, hvor der er dømt vandkamp i mange timer. Skyd de andre ned med vandkanonen og prøv de forskellige vandeksperimenter eller hvad med en tur igennem vandtårnet, hvis der er nerver til det vel at mærke! Der er også et stort indendørs akvarium med gedder og den rekordstore kæmpemalle, der kan sluge en hel and, hvis det skulle være. Eller hvad med et besøg på bunden af søen, uden at få våde fødder, en god oplevelse, der nemt kan sørge for at holde hele familien underholdt. Prøv også turen op til fjerde sal, hvor der er fyldt med padder og krybdyr samt forskellige insekter, og så er der Mørkeakvariet, men det har vi lovet at holde hemmeligt, det skal nemlig opleves. Slut en forrygende tur af i caféområdet, hvor der serveres økologiske retter i både voksen- og børnestørrelser. Tag hele familien med til AQUA Akvarium & Dyrepark - bestil et billigt hotelophold hos Risskov Bilferie i dag.

  AQUA Akvarium & Dyrepark
 • Labyrinthia (7.8 km)

  Tag på bilferie i Danmark og tag til Silkeborg på familieferie med Risskov Bilferie. Kør-selv til de mange oplevelser som venter og tag familien med på en sjov udflugt til Labyrinthia ved Silkeborg. Labyrinthia er en temapark med labyrinter og udfordringer til en sjov og anderledes oplevelse. Her kan I afprøve jeres stedsans og motoriske evner i hyggelige og uhøjtidelige rammer. Find en familieferie hos Risskov Bilferie og kør-selv til Silkeborg.

  Labyrinthia
  Prøv en anderledes oplevelse i Labyrinthia.
 • Himmelbjerget (16.3 km)

  Tag på billig bilferie til Midtjylland og bestig Himmelbjerget og oplev den pragtfulde natur. Himmelbjerget er 147 meter højt og har siden 1800-tallet tiltrukket tusindvis af turister. Siden 1861 har det været muligt, at sejle dertil med Hjejlen, hvilket stadig er muligt i dag. Nyd den fantastiske udsigt fra ét af områdets mange udsigtspunkter.

  Himmelbjerget
  Tag en billig miniferie og bestig Himmelbjerget, som er 147 meter højt.
Vis flere

Kort

Hotel Dania
Torvet 8600 Silkeborg

Børnerabat

For at opnå børnerabat skal der min være 2 betalende voksende i værelset.
Rabatten er vejledende. Den præcise børnerabat vises i bookingformularen.

Dobbeltværelse
Barn 0~4 år i forældres seng 100% rabat
Barn 4~12 år i ekstra opredning 50% rabat