Miniferie på Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld

Dansk | DKK

Brødremenighedens Hotel

Bo i historiske omgivelser, hvor fredsaftalen blev underskrevet i 1864

» Find afstand til hvor du bor

Gennemsnitlig kundevurdering

4.5 / 5

Highlights

 • Historisk hotel centralt i Christiansfeld
 • Hyggelige og sjælfulde omgivelser
 • Godt udgangspunkt for oplevelser i Sønderjyland
278,-
3~5 dage fra
1.349,-

Inkl. halvpension, kaffe og kage

Historisk hotel

3 dage
Fra 1.349,- / spar op til 269,-
SPAR
4 dage
Fra 2.089,- / spar op til 278,-
SPAR
5 dage
Fra 2.859,- / spar op til 257,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltværelse

3 dage inkl.

 • 2 overnatninger m. morgenmad
 • 2 x 2-retters menu
 • 1 x kaffe og kage ved ankomst
 • 1 x Christiansfeld honninghjerte
 • Gratis internet og parkering
Risskov Pakken

Det historiske Brødremenighedens Hotel ligger i den lille sønderjyske by, Christiansfeld, godt og vel midt imellem Haderslev og Kolding. Hotellet stammer helt tilbage fra Christiansfelds tilblivelse i 1773, og var faktisk blandt de fire allerførste bygninger som blev rejst i byen. Mindre end 100 år senere skulle hotellet vise sig at blive stedet hvor våbenhvileaftalen for 2. Slesvigske krig i 1864, blev underskrevet. I dag tilbyder hotellet, udover sin enestående historie, udsøgt mad af en høj kvalitet, moderne lyse værelser og en skøn beliggenhed som gør det til et ideelt udgangspunkt for en ferie i Sønderjylland.

Hotellet tilbyder

I en tid hvor den kristelige bevægelse Brødremenigheden forfulgtes af den katolske kirke tog daværende konge, Christian VII, kontakt til bevægelsen med ønsket om, at der blev anlagt en by i Danmark. Formålet var, at Christiansfeld skulle være et kristent samlingspunkt, og kirken var derfor naturligvis én af de allerførste bygninger som rejstes. Men allerede senere samme år lagdes de første grundsten til hotellet, som siden har gennemgået flere renoveringer – senest en totalrenovering i årene 2004-2006. I dag er den særlige royale forbindelse til byen og hotellet ganske intakt. Faktisk har samtlige regentpar siden Christian VII’s tid besøgt hotellet!  

Mindre historisk bliver hotellet ikke af, at det rent faktisk var her, d. 18. Juli i 1864 - i værelse 7 (våbenhvileværelset) – at våbenhvileaftalen mellem danske oberst Kaufmann og den Preussiske oberstløjtnant Stiele blev underskrevet! To dage senere var krigen slut.  

I dag tilbyder hotellet, udover sin fantastiske historie, et helt suverænt udgangspunkt for en ferie i Sønderjylland. På trods af renoveringer i flere omgange, er hotellets sjæl og atmosfære med største omhu velbevaret. Dette kommer ikke mindst til udtryk i Restaurant Kongens Kælder som, navnet tro, ligger i kælderen, og byder på en ganske enestående autentisk stemning med levende lys, lave buede lofter og hvidkalkede vægge. Her kan I nyde udsøgte retter af høj kvalitet, lavet fra bunden og tilberedt med en god stor portion kærlighed. I forbindelse med Kongens Kælder finder I også Brødremenighedens imponerende vinkælder med vin fra hele Verden.  

Beliggenheden mellem Haderslev og Kolding giver Jer fantastiske forudsætninger for, at drage ud i det jyske og udforske de mange forskellige muligheder, hvadenten det er natur, kultur, historie eller shopping.  

Der er gratis parkering ved hotellet og I har gratis adgang til trådløst internet under opholdet.

Værelser

Hotellet har 18 moderne værelser, alle opkaldt efter betydningsfulde lokale personligheder eller begivenheder. Alle værelserne er lyse og rummeligt indrettet og udstyret med eget bad og toilet, hårtørrer, fladskærms-TV, minibar samt kaffe –og tefaciliteter. Seks af værelserne er desuden udstyret med de karakteristiske Christianfelder Kakkelovne, som der kan anmodes om at der bliver tændt op i.

Værelsestyper *

Enkeltværelse

1 / 1
Enkeltværelserne er lyse og rummeligt indrettet og udstyret med eget bad og toilet, hårtørrer, fladskærms-TV, minibar samt kaffe og tesæt.

Dobbeltværelse

1 / 2
Alle værelserne er lyse og rummeligt indrettet og udstyret med eget bad og toilet, hårtørrer, fladskærms-TV, minibar samt kaffe og tesæt.
» Se flere værelsesspecifikke billeder
Bemærk at billeder og plantegninger er vejledende og kan afvige fra det viste. 

Afstande til hotellet

Afstand til hvor du bor

Fortæl os dit postnummer, og vi kvitterer med at fortælle dig afstanden fra din by til hotellet. Så kan det næsten ikke blive nemmere.

Udflugtsmuligheder i nærheden af hotellet

Haderslev (13km)

Haderslev er en 700 år gammel købstad, som er præget af sin lange historie. De voldsomme brande i 1627 og 1759 ødelagde store dele af byen, men til trods for ødelæggelserne står byen velbevaret. Efter brandene byggede man rokokogavlhuse, og der findes stadigvæk mange af dem tilbage, som daterer helt tilbage til det 16. århundrede – det er især sydøst for domkirken, at de gamle gavlhuse kan findes.

Der findes flere guidede ture rundt i byen og hvis bygningshistorie har nogen interesse, så kan det varmt anbefales, at blive guidet rundt i den gamle by og få fortalt de spændende historier, der gemmer sig i murene på de historiske bygninger.

Domkirken er en del af bymidten og samtidig også Haderslevs vartegn. Den gotiske domkirke, som også kaldes Vor Frue Kirke, kan ses fra alle sider, da den er bygget på byens højeste punkt. De fleste fredage om året holder det Slevigske Musikkorps vagtparade fra kasernen til domkirken, hvor de vender et blad i regimentets mindebog, der ærer alle de faldne fra regimentet, fra slagene mod prøjserne og østrigerne i 1864 til de sidste krige i Afghanistan og Irak. Haderslev er således altid værd at overveje, når man planlægger ferie i Danmark eller blot vil afsted på et afslappende weekendophold.

Kolding miniby (18.5km)

Find en billig bilferie med børnevenlige hoteller til Sydjylland og læg vejen forbil Kolding miniby, som ligger i Geografisk Have og er en genskabning af Kolding som den så ud i 1860-1870 i skala 1:10. Kendetegnende for Kolding Miniby, er den righoldige udsmykning af husenes vinduer og de mange minimennesker og dyr i baggårdene. Geografisk Have danner den bedst tænkelige ramme om minibyen. Find et billigt weekendophold for 2 eller tag hele familien med på en tur til Sydanmark og Kolding miniby i Kolding.

Geografisk Have (18.5km)

Denne pragtulde botaniske have i Kolding går næsten 100 år tilbage, da gartneren og planteskoleejeren Aksel Olsen, i 1925 fik den idé, at oprette en have hvor planterne opdeltes efter deres geografiske oprindelse. I løbet af årene blev haven større og større, og i dag er det et 12 hektar stort område med syv forskellige geografiske haver såsom Sibirien, Nordamerika og Asien og fem temahaver som bl.a. tæller en krydder- og lægeurtehave og en Dahliahave. Derudover er der også tre forskellige smukke rosenhaver, en dyrefold og legepladser. I 2016 modtog haven, som den første i Skandinavien, den prestigefyldte internationale ”Award of Garden Excellence”-pris. I haven finder I også en sten opsat til minde om Aksel Olsen.

Koldinghus (19.1km)

Find en billig bilferie hos Risskov Bilferie og tag hele familien med på en oplevelsestur i Sydjylland. Besøg den historiske by Kolding og midt i centrum af byen ligger Koldinghus, som blev bygget af den danske konge i 1268 for at forsvare grænsen mellem Slesvig og Danmark. Kongeslottet brændte i 1808 og stod længe som en ruin, indtil den langvarige restaurering gik i gang. Koldinghus rummer en spændende samling af romanske og gotiske kirkeskulpturer samt antik dansk billedkunst og kunsthåndværk, hvor især samlingen af dansk sølvkunst er uovertruffen. Bestemt et besøg som familien ikke vil glemme lige med det samme. Find et billigt weekendophold for hele familien og nyd en kør-selv ferie sydpå i eget tempo.

Museet Trapholt (23.9km)

Danmarks eneste museum, hvor I både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Særudstillingerne byder altid på nye og spændende oplevelser med internationale og danske kunstnere og designere.

Museet har en fin samling af moderne billedkunst og rummer desuden Danmarks største samling af stole fra det 20. århundrede samt Arne Jacobsens unikke sommerhus.

Gram Slot (32.8km)

Det flotte Gram Slot ligger omgivet af voldgrave i grønne omgivelser. Slottet ligger i den hyggelige by Gram, hvor der generelt er en fin stemning.

Slottet bruges i dag som eventhus. Her er der mulighed for op til 50.000 gæster og der er både koncerter, ferielejligheder og et stort økologisk landbrug. Desuden sættes der stor pris på historie, kultur, arkitektur og natur, som også præsenteres på slottet.

Grænsehandel (69.5km)

Gør et godt køb i en af de mange butikker lige syd for grænsen under jeres næste bilferie til Sønderjylland eller Nordtyskland. Butikkerne bugner med varer til billige priser, så I finder helt sikkert noget, I kan købe med hjem. Har I bestilt et ophold hos Risskov Bilferie, så får I desuden et gavekort til en gratis flaske vin hos Fleggaard (1 flaske vin pr. voksen over 18 år).  

Julemarked på Gram Slot (32.7km)


Et weekendophold i Gram kan være en rigtig god idé. Om vinteren afholdes der nemlig julemarked på Gram Slot i udvalgte weekender. Gå en tur rundt imellem de mange boder med julestads og gør et godt køb. Kom indenfor i caféen og varm jer på en kop kaffe med julegodter. Find en kør-selv ferie hos Risskov Bilferie og kom afsted til julemarked på Gram Slot.


Julemarked i Ribe (50.9km)

December er en hel speciel måned i Ribe, hvor alle gaderne er pyntet op til jul. Det helt rigtige sted at komme i den rette stemning til julegaveindkøb. Gå en tur igennem de hyggelige gader i den gamle by, som er pyntet op med julelys og dekorationer, og slå jer ned på en af caféerne, hvor I kan få varmen med en kop kaffe eller kakao. Ribe i december er et oplagt sted at tilbringe en miniferie eller en lang weekend og få klaret en masse af julen's shopping. 

Besøg også julemarkedet i Ribe, der først og fremmest handler om ”Peters Jul”. Det klassiske eventyr om Peters Jul er Mathilde Cold F. Kjærs barndomsfortælling om hendes egen jul i Ribe. Hendes barndomshjem Porsborg er i dag omdannet til Ribe Turistbureau.

I Ribe er julemarkedet bygget op om Peters jul, og i byens brobelagte gader er det fra november og frem til jul muligt at gå rundt og nyde julestemningen i det eventyrlige julemarked som danner rammen om julens traditioner i Nordens ældste købstad.

Med en historie som kan spores tilbage til omkring år 700, hvor den første handelsplads blev anlagt, er der masser af historie i byen. Mange af de velbevarede bygninger og huse er i dag fredede, og danner sammen med Danmarks ældste rådhus en historisk ramme. Rådhuset kan dateres tilbage til 1496, og har siden 1709 fungeret som rådhus.

Julemarkedet i byen består af en række boder, hvor det er muligt at købe alt fra julekonfekt, til traditionelle klejner og honningkager, samt alverdens alternative hjemmelavede julegaver.

Jul på Quedens Gaard i Ribe

Oplev julen på den gamle Købmandsgård, som vil være fyldt med gammeldags julestemning. En tur rundt på købmandsgården er en oplevelse for alle sanser, hvor duftene fra alverdens julelækkerier spreder sig, samtidig med at det vil være muligt af få smagsprøver på konfekt, klejner og brændte mandler. Hvis dette ikke er nok julestemning, er det også muligt at se traditionel gammeldags håndværk, flettede julehjerter og andre juletraditioner.

Reviews
Har du spørgsmål? Så kontakt vores kundecenter

Kontakt os:
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

Vælg den rette pakke der matcher dine ønsker og behov til den næste bilferie

Har du spørgsmål? Så kontakt vores kundecenter

Kontakt os:
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

Andre hoteller i nærheden

Hotel Nørherredhus

Inkl. halvpension

Sønderjylland

Miniferie i Nordborg

Risskov Pakken - 3 dage inkl.
 • 2 overnatninger m. morgenmad
 • 2 x 2-retters menu/buffet
 • 2 x kaffe efter middagen
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

335,-
Fra kun
919,-

Vis kort

Sønderjysk miniferie på Als

Læs mere

Comwell Middelfart

Inkl. 2-retters menu

Fyn

Miniferie i Middelfart

Risskov Pakken - 3 dage inkl.
 • 2 overnatninger
 • 2 x morgenbuffet
 • 2 x 2-retters menu/buffet
 • 1 x coffee to go
 • Gratis parkering

165,-
Fra kun
1.199,-

Vis kort

Udsigt til Lillebæltsbroen

Læs mere

Comwell Kolding

Inkl. 2-retters menu/buffet

Østjylland

Miniferie i Kolding

Risskov Pakken - 3 dage inkl.
 • 2 overnatninger
 • 2 x morgenbuffet
 • 2 x 2-retters menu/buffet
 • 1 x coffee to go
 • Gratis parkering

234,-
Fra kun
1.199,-

Vis kort

Afslapning med pool og spa i Kolding

Læs mere
Børnerabatter
Se de gode priser på børn.
For at opnå de fordelagtige priser skal der min. være 2 betalende voksne i værelset Dobbeltværelse
 • Barn 0~2.99 år i forældres seng gratis
 • Barn 3~11.99 år i ekstra opredning 150kr per nat