Holstebro

Pak bilen og tag på kør-selv ferie til Holstebro

Holstebro er en spændende kultur- og handelsby der ligger i det nordlige Vestjylland. I gadebilledet finder I flere kunstværker og skulpturer, heriblandt byens kronjuvel, bronzeskulpturen Kvinde på kærre, der er placeret foran Det Gamle Rådhus. Med en central placering i Vestjylland udgør Holstebro og omegn en spændende destination for en god kør-selv ferie for hele familien. Der er et stort udvalg aktiviteter, seværdigheder, kultur, shopping og naturskønne omgivelser i området for alle aldre.

Med både Vesterhavet og Limfjorden inden for rækkevidde er det ideelt at pakke bilen og tage en tur på stranden og nyde de brusende bølger. Eksempler på gode Vesterhavsstrande er Thorsminde Strand, hvor der om sommeren bliver lagt flydeliner ud, som danner et ”badebassin”, som kan give større tryghed for de badende, samt Spidsbjerg Strand og Bjerghuse Strand, der begge har rigtig fint sand, klitter og er omgivet af en flot natur og har nærliggende legepladser. 

Eller kør en tur til Limfjorden, hvor I ved Venø bugt kan besøge Ejsingholm Strand eller Handbjerg Strand, hvor der er god mulighed for surfing. I Limfjorden kan I også forsøge at fange skaldyr, som betragtes blandt verdens bedste. Bagefter kan I tage en lille afstikker og opleve den skønne natur i Flamingo Naturpark vest for Holstebro, hvor I finder en blanding af park og have med pavilloner, søer, ønskebrønd, samt klosterruin.

I Holstebro-området finder I et stort udvalg af historiske seværdigheder, der absolut er et besøg hver. Besøg eksempelvis Stubber Kloster ved Stubbergård Sø, der kan dateres tilbage til middelalderen, eller Tvis Kloster der tilbage i 1163 havde fornemt besøg af kong Valdemar I. Glem ikke at lægge turen forbi Døeshøjene, der består af 25 fredede gravhøje, der daterer tilbage til sten- og bronzealderen.

Inden for kort køreafstand er det bestemt også anbefalelsesværdigt med et visit til Mønsted Kalkgruber, der består af gamle minegange og huler, hvor der i århundreder blev brudt kalk. Der er en labyrint af minegange, der strækker sig over mere end 60 km i flere niveauer og der er store huler på størrelse med domkirker, samt snævre gange så lave, at det ikke er muligt at stå oprejst. Mere end 18.000 flagermus overvintrer årligt i hulerne, så der skulle også være god mulighed for at få et glimt af flagermus.

Af andre oplevelser kan nævnes Frilandsmuseet Hjerl Hede, der bestemt er et besøg værd. I sommerferien og til jul bliver museet nemlig bragt til live og I kan genopleve fortiden ved blandt andet at tage en tur i damptoget, se flint blive lavet til økser og grise blive slagtet.

For de legelystne, store som små, kan Holstebro byde på blandt andet sumo-fight, bungee-run, adventure golf, lasergame og gokart hos Wild ’n’ Fun, samt rutchebane med lyd og lys i Holstebro Badeland. Slip børnene løs i Hermans Hule, med blandt andet klatrestativer og kanonrum, mens de voksne kan slappe af i behagelige sofaer over en kop kaffe.

I Holstebro er der også gode muligheder for shopping, hvor I finder Danmarks næstældste gågade (anlagt 1962). Her er der et stort udvalg af specialforretninger, caféer og restauranter. Holstebro er blevet kåret til Danmarks Flotteste Handelsby fem gange i træk (2006-2014). Skulle I ikke finde, hvad hjertet begærer i gågadens mange butikker er der også mulighed for at tage på shoppingtur i Nørreport Centret eller Nyholm Centret.

Hvad enten ferien skal stå på kultur, historie, aktiviteter, natur, shopping eller en kombination af disse, kører I bestemt ikke galt i byen med en bilferie til Holstebro.

Læs mere ...
1
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.100
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 85, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.