Alsace

Alsace - en oplevelse i egen bilFrankrig har altid været en populært kør selv destination og især Alsace-regionen er et yndet mål for en bilferie med familien. Her finder I alt det, der skal til, for, at den perfekte kør selv ferie bliver en realitet. Alsace ligger i den nordøstlige del af Frankrig og grænser op til Schweiz og Tyskland og dermed en skøn beliggenhed i hjertet af Europa. Det er også en af Frankrigs smukkeste vinregioner, med pittoreske byer og historiske slotte, og selvfølgelig en smuk natur og et uovertruffent regionalt menukort med lækre delikatesser og selvfølgelig skønne hvidvine. Alsace-regionen blev i 2016 lagt sammen med andre regioner og går nu under navnet Alsace-Lorraine-Champagne-Ardenne. Det tidligere Alsace-Lorraine har skiftevis været fransk og tysk, men det var 1. Verdenskrig og skyttegravskrigen som satte dybe riller i landkortet og befolkningen. Der ligger et spændende museum ved La Linge, hvor besøgende kan blive mindet om det mareridt der udspillede sig i skyttegravene under 1. Verdenskrig. Et andet minde fra ‘Den Store Krig’ er Hartmannswillerkopf, eller Vieil Armand som ligger et par timers kørsel mod syd for Strasbourg. Parkér bilen og tag på vandretur op i bjergene og besøg det franske nationalmonument som mindes kampene som fandt sted i 1915. Der er et museum og en kirkegård på stedet, og det er også muligt at udforske det omfattende net af de meget velbevarede skyttegrave. Men det er nu mere end et århundrede siden, og Alsace har så meget andet skønt at underholde sine besøgende med. 

Der er mange smukke, spændende og idylliske byer, der kan besøges i Alsace, når I er i egen bil. En af de absolutte favoritter er middelalderbyen Obernai som ligger ca. 25 km sydøst for Strasbourg ved foden af Saint Odile-bjerget. Byen er optaget på ”Les 100 Plus Beaux Détours de France” – en liste over de 100 mest indbydende omveje i Frankrig. De smukke og farverige bindingsværkshuse med fyldte og velduftende blomsterkummer er med til at give byen en helt speciel stemning. Der er bare så dejligt og området har anerkendte vingårde og bryggerier og byen ligger også på Alsaces vinrute. Alsace-regionen er kendt for sine julemarkeder, og Obernai er ingen undtagelse. Her dufter det af jul og der er masser af spændende ting at se på. Der kan købes regionale produkter og selvfølgelig smages på Obernais helt egen mousserende vin.Men det er Colmar, der per definition er Alsace-vinens hovedstad og derfor også en af de 10 mest besøgte byer i Frankrig. Byen har en kæmpe kulturarv med smukke detaljer fra middelalderen og renæssancen. Det er også den kendte billedhugger Frédéric Auguste Bartholdis fødeby, Frihedsgudindens fader. Colmars historiske bymidte er kendt for sine bindingsværkshuse på Quai de la Poissonnerie, også kendt som det ‘Lille Venedig’. Prøv en sejltur på kanalerne og oplev byens kulør og charme fra en anden vinkel. Kig lige forbi Museet Unterlinden som huser den meget berømte Issenheim-altertavle, et ganske interessant besøg for hele familien.Kaysersberg ligger i den sydlige del af Alsace ikke langt fra Colmar, og har også charmerende gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Det var her at den kendte læge Albert Schweizer blev født og i dag er der indrettet et lille museum i hans barndomshjem. Château de Kaysersberg hæver sig over byen og den gamle fæstning stammer tilbage fra det 13. århundrede. Tag på opdagelse i fæstningen, hvor I kan nyde udsigten over det bakkede landskab med de mange, smukke vinstokke. Men det største slot i Alsace er Haut Koenigsbourg, som ligger lige ved Vogeserbjergene, ca. 30 km nord for Colmar. Slottet blev opført af en schweizisk adelsfamilie i det 12. århundrede, og det er en ganske speciel oplevelse at vandre rundt og få fornemmelsen af historien og livet i middelalderen. Når besøget er overstået, kan I nemt køre videre til den næste oplevelse, som ligger lidt nord for Haut Koenigsbourg. ‘Montagne des Singes’ eller ‘Abebjerget’, som er et fristed for omkring 260 aber, som lever i det fri og gør hvad de mere eller mindre har lyst til. Kom helt tæt på Berberaberne og prøv at fodre dem. Et sjovt bekendtskab som især ungerne vil synes om, men her er det ikke alderen der tæller.

Der er flere meget charmerende byer syd for Koenigsbourg, hvor både Ribeauvillé og længere sydpå Eguisheim bestemt fortjener at blive nævnt. Når I kører rundt i Alsace, vil I hurtigt opdage hvor multikulturel Alsace er i alle sine afkroge. Det har også haft sin indflydelse på gastronomien og kombineret med historien og geografien er det med til at gøre det alsaciske køkken til noget helt unikt. Med inspirationer fra det franske og tyske køkken har det givet sig udslag i ‘choucroute’, eller saurkraut på tysk, coq au Riesling, Baeckaoffe, eller en tarte flambeé, der på tysk går under navnet ‘flammekueche’. Med hver ny by flyder det med nye lækkerbiskner som ‘kougelhopf’, marmelader, Munsterost, foie gras eller Hoggeï. Men først og fremmest er Alsace kendt for sine hvidvine og vinruter der dækker de vigtigste områder med druer som Alsace Pinot Blanc, Riesling, Sylvaner, Pinot Gris, Gewurztraminer og den eneste rødvin, der dyrkes i Alsace, Pinot Noir. Crémant d'Alsace og er fremstillet på samme måde som champagne med primært Pinot Blanc og er derfor en frisk og boblende oplevelse for ganen.Få en god kør selv ferie med familien og pak bilen og kom afsted i eget tempo. Oplev alle de idylliske byer og de mange gastronomiske oplevelser i regionen på jeres kør-selv ferie i Alsace.

Læs mere ...
7
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.100
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 85, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.