Aktiv ferie ved Sognefjorden på Leikanger Fjordhotel

Dansk | DKK

Leikanger Fjordhotel

4-stjernet hotel med privat strand og wellness, direkte ved fjorden

» Find afstand til hvor du bor

Highlights

 • Book et værelse med fjordudsigt for ekstra komfort
 • Aktiv ferie ved Sognefjorden med udflugter og badning
 • Nyd dejlig mad i hotellets hyggelige have
828,-
3~4 dage fra
1.399,-

Inkl. halvpension

Hotel med privat strand direkte ved fjorden

3 dage
Kun 1.399,- / spar op til 446,-
SPAR
4 dage
Kun 1.939,- / spar op til 828,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltværelse

3 dage inkl.

 • 2 overnatninger
 • 2 x morgenbuffet
 • 2 x 2-retters menu/buffet
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Pakken

Leikanger Fjordhotel har en fantastisk beliggenhed direkte ved Sognefjorden, som er Norges største fjord. Her har I alletiders base for en 4-stjernet ferie med spa, natur og vand, dejlig mad og spændende aktiviteter hele året rundt.

Hotellet tilbyder

Leikanger Fjordhotel tilbyder et suverænt udgangspunkt for aktiviteter både sommer og vinter med vandreture, badning ved hotellets egen strand med badebro, kajak og mulighed for at stå på ski om vinteren. Leikanger har siden vikingetiden fungeret som forbindelsespunkt mellem land og fjord, og klimaet her er så mildt, at både fersken-, valnødde- og abrikostræer trives i stor stil.

Under opholdet kan I nyde livet i hotellets eget spaområde, Sogna Spa, som byder på liggestole, sauna og boblebad, såvel som mulighed for at bestille massage- og skønhedsbehandlinger. Fra spaområdet er der en trappe som fører direkte ned til vandet, og her er det også muligt at leje kajakker og SUP (stand up paddle).

Gå en tur på kulturruten ’Strandavegen’, som er en lille rejse gennem Leikangers spændende historie. En historie som går helt tilbage til vikingetiden, hvorfra landsbyens kongelige status stammer. Ruten starter i kort afstand fra hotellet, og på vejen kommer I bl.a. forbi mindeparken for Norges første konge (Harald Hårfagre) og arkæologiske udgravninger af mere end 1.000 år gamle gravhøje.

Start dagen med dejlig morgenmad i hotellets hyggelige omgivelser. I restauranten er aftensmaden præget af nærheden til havet, og der er mange lokale og regionale specialiteter på menuen. Det er også muligt at nyde maden i den smukke have, når vejret er til det.

Der er gratis parkering ved hotellet, og under opholdet har I gratis adgang til trådløst internet.

Værelser

Hotellets værelser tilbyder flotte og komfortable rammer under opholdet, og der er både enkeltværelser og dobbeltværelser til rådighed, med mulighed for at tilføje op til to ekstra opredninger på dobbeltværelserne. Derudover er det også muligt at opgradere til et værelse med skøn udsigt mod fjorden.

Værelsestyper *

Enkeltværelse

1 / 3
Hyggeligt enkeltværelse med eget bad og toilet, komfortabel seng, lænestol og TV.
» Se flere værelsesspecifikke billeder

Dobbeltværelse

1 / 4
Hyggeligt dobbeltværelse med eget bad og toilet, komfortabel seng, lænestol og TV. Mulighed for ekstra personer i gæsteseng/sovesofa.
» Se flere værelsesspecifikke billeder

Værelse med udsigt

1 / 3
Ekstra komfortabelt dobbeltværelse med fantastisk fjordudsigt, eget bad og toilet, komfortabel seng, lænestol og TV. De fleste View værelser har balkon. Mulighed for ekstra personer i gæsteseng/sovesofa.
» Se flere værelsesspecifikke billeder
Bemærk at billeder og plantegninger er vejledende og kan afvige fra det viste. 

Afstande til hotellet

110 km fra
Bergen, Norge
290 km fra
Stavanger, Norge
390 km fra
Larvik, Norge
430 km fra
Kristianssand, Norge
675 km fra
Göteborg, Sverige
875 km fra
Helsingborg, Sverige 
975 km fra
Øresundsbroen

Afstand til hvor du bor

Fortæl os dit postnummer, og vi kvitterer med at fortælle dig afstanden fra din by til hotellet. Så kan det næsten ikke blive nemmere.

Udflugtsmuligheder i nærheden af hotellet

Hedleberget (14.8km)

Under en aktiv ferie i den nordlige ende af Hardangerfjorden vil I have gode muligheder for, at besøge Hedleberget, som ligger i udkanten af Voss. Hedleberget er et skiferstenbrud, hvor der er en smuk vandresti med nogle skønne udsigter undervejs. Ruten er lige omkring 2,5 km. lang og tager ca. en time at gå. Der er mulighed for guidede ture i stenbrudet om sommeren.

Skjervsfossen (21.9km)

Lidt nord for Hardangerfjorden finder I et af områdets smukkeste vandfald, nemlig Skjervsfossen-vandfaldet, som ligger mellem Granvin og Voss på en historiske rute kaldet ”Skjervet”. Vandfaldet falder faktisk ad to omgange og vejen går over stedet hvor det udjævnes, inden det næste fald kommer. I alt har Skjervsfossen et fald på 150 meter og de mange gode vandreruter i nærheden, gør det til et suverænt udflugtsmål under en aktiv ferie nær Hardangerfjorden.

Myrkdalen Fjellandsby (23km)

Når der ikke er sne nok på de andre skipister, vælter de oftest i sne i Myrkdalen Fjellandsby i Vestlandet. Byen ligger en halv time nord for Voss og to timers kørsel fra Bergen, ikke langt fra Sognefjorden og Nærøyfjorden. I forlængelse af nedbøren i de østlige bjergområderne følger der store mængder sne, som er med til at forlænge vintersæsonen.

Har I prøvet at stå på ski før? Myrkdalen Fjellandsby har sin egen skiskole med dygtige skiinstruktører. Prøv langrend, slalom, snowboard, telemark og "sitski" med ledsager for handicappede. Der er noget for enhver smag – og en dejlig varmestue, hvor I kan få varmen efter en skøn dag på ski.

Den syngende norske bjergdialekt gå igen både på pisterne og i de lækre bjerghytter som ligger spredt ud over bjergsiden, der byder på 22 pister med forskellige sværhedsgrader, både til de yngste og den ældre generation. Med sine 1060 meter har Myrkdalen Fjellandsby rigtig gode muligheder for at stå på ski off-piste.

Der er sket meget i Myrkdalen Fjellandsby i løbet af de sidste femten år. Nye skisportssteder er dukket op, flere skilifte, fulgt af flere grillsteder og hyggelige restauranter. Vælg mellem et traditionel spisested, med bar og en dejlig sofa foran den knitrende pejs, familievenlige pizzas eller en bjerghytte hvor I kan holde en lille picnic, der er mange muligheder at vælge imellem.

Husk at tjekke vejrudsigten før I begiver jer ud på ski, og undgå de dage, hvor der er meget tåget. Start tidligt på dagen og nyd de mange timer i den skønne pulversne.


Magiske hvide grotter (31.1km)

Bag en enkelt trædør gemmer der sig en hel verden af gamle minegange i det helt specielle bjerg, som ligger 6 km fra havnen i Gudvange i Veslandet. Det er her de Magiske hvide grotter gemmer sig. I de underjordiske gange i bjerget er der store mængder af anortosit, som igen indeholder plagioklas, og det er denne bjergart, som lyser op i de gamle miner, når regnvandet har vasket det rent og giver et helt specielt hvidt skær.

Mens I bevæger jer igennem minegangene, en tur på ca. 350 meter, bliver I mødt af levende fakler, farvet projektørlys og Griegs symfonier som baggrundsmusik – en helt speciel oplevelse.

De Magiske hvide grotter kan besøges i perioden maj til september i grupper på 20 personer eller flere. Der serveres forfriskninger i den store sal, hvor der også er bænke beklædt med renskind. Oplagt til at få hvilet fødderne mens I nyder en kop kaffe og de spændende omgivelser.

Hvis I holder bilferie i området, er der direkte adgang til de Magiske kvite grotter fra E16, som forbinder Stalheim, Gudvangen og Flåm.

Njardarheimr (39.1km)

Det er lang tid siden at de første vikinger slog sig ned i Gudvange, i det smukke og vilde Nærøyfjord. I dag er der vokset en ny vikingeby op ved siden af færgehavnen i Gudvangen mellem Flåm og Voss på E16. Stedet hedder Njardarheim og her får I muligheden for at rejse ca. 1000 år tilbage i tiden, helt tilbage til vikingetiden og muligheden for at opleve hvordan livet artede sig i en rigtig vikingeby.

Tag på bueskydning og lær hvordan vikingerne støbte økser. Når vikingerne ikke dyrkede jorden, brugte de blandt andet tiden med at afholde bydekampe mellem de stærkeste mænd. Ellers gjaldt det ridning, kapløb og knivkast. Vikingerne spillede også skak, og der var vist en historie om de norske guder Thor og Odin en lørdag aften. Der blev også læst poesi og der blev spillet på fløjte, tromme, lur eller mundharpe.

Tag hele familien med på denne vikingeoplevelse i naturen og nyd et par timer som rigtige vikinger. Børn under 4 år kommer gratis ind med voksen ledsager. Her kan I også høre de spændende historier fra vikingetiden fortalt af vikingbyens helt egen chef. Læg også vejen forbi Heidrun i Njardarheimr, hvor der serveres vikingefisk, suppe med groftbrød, hjemmelavede pølser med kål, brød med laks og meget andet godt fra vikingetiden.

Når der blev serveret grød i vikingetiden, var det en festlig begivenhed, mens dem der var bedre stillet kunne købe mere eksotiske krydderier end blot salt og ramsløg. Honning blev brugt i stedet sukker, og ingen spiste kartofler på det tidspunkt. Maden blev lavet ved pejsen i langhusene og derefter blev det hele sat på bordet på én gang. Vikingene var for det meste selvforsynende landmænd der spiste kød og fisk – både saltet og røget. Når man gæstede vikingerne, lød traktementet på surmælk, øl eller stærk, hjemmebrygget mjød ved rigtig festlige lejligheder.

Det er muligt at parkere bilen lige udenfor Njardarheimr, og der er også 2 ladestationer til elbiler. Fra Gudvangen er det nemt at komme til og fra Njardarheimr. I kan også nyde en spadseretur langs Nærøyfjorden og mærke duften af basilikum og timian som vokser vildt i området. Det forlyder at de stammer helt tilbage fra vikingetiden, og det skulle være ganske vist!

Hardangerbroen (40.2km)

Hardangerbroen er en af verdens længste hængebroer og er, med sit hovedspænd på 1.310 meter, faktisk 30 meter længere end Golden Gate, i San Fransisco. I alt måler den smukke bro 1.380 meter og tilbyder en skøn tur med en god udsigt - en tur som både kan tages i bil, på cykel eller til fods. 

Ulvik (47.3km)

Besøg den smukke lille by, Ulvik, som ligger skønt ud til Hardangerfjorden, hvor den gafler ud i to i sin nordlige ende. Ulvik byder bl.a. på skøn natur, masser af æbletræer og et spændende lille museum som giver et indblik i den norske poet, Olav H. Hauge’s liv og virke.

Reviews
Har du spørgsmål? Så kontakt vores kundecenter

Kontakt os:
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

Vælg den rette pakke der matcher dine ønsker og behov til den næste bilferie

Har du spørgsmål? Så kontakt vores kundecenter

Kontakt os:
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

Andre hoteller i nærheden

Thon Hotel Hallingdal

Tæt på flot natur i Ål

Hallingdal

Aktiv ferie

Risskov Pakken - 3 dage inkl.
 • 2 overnatninger
 • 2 x morgenmad
 • 1 x 3-retters menu/buffet
 • Gratis kaffe/te i lobbyen
 • Gratis parkering og internet

368,-
Kun
1.129,-

Vis kort

Hallingdal - midt imellem Gol og Geilo

Læs mere

Norefjell Ski & Spa

Wellness midt i naturen

Hallingdal

Luksusophold i Norge

Risskov Pakken - 3 dage inkl.
 • 2 overnatninger
 • 2 x morgenbuffet
 • 1 x 3-retters menu/buffet
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

676,-
Kun
1.399,-

Vis kort

Spahotel i naturskønne Norge

Læs mere