Miniferie på Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld

Rejsemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Brødremenighedens Hotel

Bo i historiske omgivelser, hvor fredsaftalen blev underskrevet i 1864

Historisk hotel centralt i Christiansfeld
Hyggelige og sjælfulde omgivelser
Godt udgangspunkt for oplevelser i Sønderjyland
 • Restaurant
 • Bar
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Hotellet

Det historiske Brødremenighedens Hotel ligger i den lille sønderjyske by, Christiansfeld, godt og vel midt imellem Haderslev og Kolding. Hotellet stammer helt tilbage fra Christiansfelds tilblivelse i 1773, og var faktisk blandt de fire allerførste bygninger som blev rejst i byen. Mindre end 100 år senere skulle hotellet vise sig at blive stedet hvor våbenhvileaftalen for 2. Slesvigske krig i 1864, blev underskrevet. I dag tilbyder hotellet, udover sin enestående historie, udsøgt mad af en høj kvalitet, moderne lyse værelser og en skøn beliggenhed som gør det til et ideelt udgangspunkt for en ferie i Sønderjylland.

Hotellet tilbyder

I en tid hvor den kristelige bevægelse Brødremenigheden forfulgtes af den katolske kirke tog daværende konge, Christian VII, kontakt til bevægelsen med ønsket om, at der blev anlagt en by i Danmark. Formålet var, at Christiansfeld skulle være et kristent samlingspunkt, og kirken var derfor naturligvis én af de allerførste bygninger som rejstes. Men allerede senere samme år lagdes de første grundsten til hotellet, som siden har gennemgået flere renoveringer – senest en totalrenovering i årene 2004-2006. I dag er den særlige royale forbindelse til byen og hotellet ganske intakt. Faktisk har samtlige regentpar siden Christian VII’s tid besøgt hotellet!  

Mindre historisk bliver hotellet ikke af, at det rent faktisk var her, d. 18. Juli i 1864 - i værelse 7 (våbenhvileværelset) – at våbenhvileaftalen mellem danske oberst Kaufmann og den Preussiske oberstløjtnant Stiele blev underskrevet! To dage senere var krigen slut.  

I dag tilbyder hotellet, udover sin fantastiske historie, et helt suverænt udgangspunkt for en ferie i Sønderjylland. På trods af renoveringer i flere omgange, er hotellets sjæl og atmosfære med største omhu velbevaret. Dette kommer ikke mindst til udtryk i Restaurant Kongens Kælder som, navnet tro, ligger i kælderen, og byder på en ganske enestående autentisk stemning med levende lys, lave buede lofter og hvidkalkede vægge. Her kan I nyde udsøgte retter af høj kvalitet, lavet fra bunden og tilberedt med en god stor portion kærlighed. I forbindelse med Kongens Kælder finder I også Brødremenighedens imponerende vinkælder med vin fra hele Verden.  

Beliggenheden mellem Haderslev og Kolding giver Jer fantastiske forudsætninger for, at drage ud i det jyske og udforske de mange forskellige muligheder, hvadenten det er natur, kultur, historie eller shopping.  

Der er gratis parkering ved hotellet og I har gratis adgang til trådløst internet under opholdet.

Værelser

Hotellet har 18 moderne værelser, alle opkaldt efter betydningsfulde lokale personligheder eller begivenheder. Alle værelserne er lyse og rummeligt indrettet og udstyret med eget bad og toilet, hårtørrer, fladskærms-TV, minibar samt kaffe –og tefaciliteter. Seks af værelserne er desuden udstyret med de karakteristiske Christianfelder Kakkelovne, som der kan anmodes om at der bliver tændt op i.

Bemærk at

Hotellets restaurant er lukket søndag aften.

Vis flere

Værd at se

 • Haderslev (12.4 km)

  Haderslev er en 700 år gammel købstad, som er præget af sin lange historie. De voldsomme brande i 1627 og 1759 ødelagde store dele af byen, men til trods for ødelæggelserne står byen velbevaret. Efter brandene byggede man rokokogavlhuse, og der findes stadigvæk mange af dem tilbage, som daterer helt tilbage til det 16. århundrede – det er især sydøst for domkirken, at de gamle gavlhuse kan findes. Der findes flere guidede ture rundt i byen og hvis bygningshistorie har nogen interesse, så kan det varmt anbefales, at blive guidet rundt i den gamle by og få fortalt de spændende historier, der gemmer sig i murene på de historiske bygninger. Domkirken er en del af bymidten og samtidig også Haderslevs vartegn. Den gotiske domkirke, som også kaldes Vor Frue Kirke, kan ses fra alle sider, da den er bygget på byens højeste punkt. De fleste fredage om året holder det Slevigske Musikkorps vagtparade fra kasernen til domkirken, hvor de vender et blad i regimentets mindebog, der ærer alle de faldne fra regimentet, fra slagene mod prøjserne og østrigerne i 1864 til de sidste krige i Afghanistan og Irak. Haderslev er således altid værd at overveje, når man planlægger ferie i Danmark eller blot vil afsted på et afslappende weekendophold.

  Haderslev
  Haderslev
 • Kolding miniby (19.3 km)

  Find en billig bilferie med børnevenlige hoteller til Sydjylland og læg vejen forbil Kolding miniby, som ligger i Geografisk Have og er en genskabning af Kolding som den så ud i 1860-1870 i skala 1:10. Kendetegnende for Kolding Miniby, er den righoldige udsmykning af husenes vinduer og de mange minimennesker og dyr i baggårdene. Geografisk Have danner den bedst tænkelige ramme om minibyen. Find et billigt weekendophold for 2 eller tag hele familien med på en tur til Sydanmark og Kolding miniby i Kolding.

  Kolding miniby
  Kolding miniby viser hvordan Kolding så ud ca. anno 1870.
 • Geografisk Have (19.8 km)

  Denne pragtulde botaniske have i Kolding går næsten 100 år tilbage, da gartneren og planteskoleejeren Aksel Olsen, i 1925 fik den idé, at oprette en have hvor planterne opdeltes efter deres geografiske oprindelse. I løbet af årene blev haven større og større, og i dag er det et 12 hektar stort område med syv forskellige geografiske haver såsom Sibirien, Nordamerika og Asien og fem temahaver som bl.a. tæller en krydder- og lægeurtehave og en Dahliahave. Derudover er der også tre forskellige smukke rosenhaver, en dyrefold og legepladser. I 2016 modtog haven, som den første i Skandinavien, den prestigefyldte internationale ”Award of Garden Excellence”-pris. I haven finder I også en sten opsat til minde om Aksel Olsen.

  Geografisk Have
  I finder Kolding Miniby midt i haven.
 • Koldinghus (26.1 km)

  Find en billig bilferie hos Risskov Bilferie og tag hele familien med på en oplevelsestur i Sydjylland. Besøg den historiske by Kolding og midt i centrum af byen ligger Koldinghus, som blev bygget af den danske konge i 1268 for at forsvare grænsen mellem Slesvig og Danmark. Kongeslottet brændte i 1808 og stod længe som en ruin, indtil den langvarige restaurering gik i gang. Koldinghus rummer en spændende samling af romanske og gotiske kirkeskulpturer samt antik dansk billedkunst og kunsthåndværk, hvor især samlingen af dansk sølvkunst er uovertruffen. Bestemt et besøg som familien ikke vil glemme lige med det samme. Find et billigt weekendophold for hele familien og nyd en kør-selv ferie sydpå i eget tempo.

  Koldinghus
  Koldinghus er et stykke dansk ´klenodie´ af stor historisk værdi.
 • Museet Trapholt (31.0 km)

  Danmarks eneste museum, hvor I både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Særudstillingerne byder altid på nye og spændende oplevelser med internationale og danske kunstnere og designere. Museet har en fin samling af moderne billedkunst og rummer desuden Danmarks største samling af stole fra det 20. århundrede samt Arne Jacobsens unikke sommerhus.

  Museet Trapholt
  Museet Trapholt
 • Gram Slot (35.3 km)

  Det flotte Gram Slot ligger omgivet af voldgrave i grønne omgivelser. Slottet ligger i den hyggelige by Gram, hvor der generelt er en fin stemning. Slottet bruges i dag som eventhus. Her er der mulighed for op til 50.000 gæster og der er både koncerter, ferielejligheder og et stort økologisk landbrug. Desuden sættes der stor pris på historie, kultur, arkitektur og natur, som også præsenteres på slottet.

  Gram Slot
  Gram Slot er et oplagt besøg når I er på ferie i nærheden
 • Grænsehandel (70.1 km)

  Gør et godt køb i en af de mange butikker lige syd for grænsen under jeres næste bilferie til Sønderjylland eller Nordtyskland. Butikkerne bugner med varer til billige priser, så I finder helt sikkert noget, I kan købe med hjem. Har I bestilt et ophold hos Risskov Bilferie, så får I desuden et gavekort til en gratis flaske vin hos Fleggaard (1 flaske vin pr. voksen over 18 år).  

  Grænsehandel
  Gør et godt køb i en af de mange grænsebutikker lige syd for grænsen
Vis flere

Kort

Brødremenighedens Hotel
Lindegade 25 6070 Christiansfeld