Njardarheimr

Det er lang tid siden at de første vikinger slog sig ned i Gudvange, i det smukke og vilde Nærøyfjord. I dag er der vokset en ny vikingeby op ved siden af færgehavnen i Gudvangen mellem Flåm og Voss på E16. Stedet hedder Njardarheim og her får I muligheden for at rejse ca. 1000 år tilbage i tiden, helt tilbage til vikingetiden og muligheden for at opleve hvordan livet artede sig i en rigtig vikingeby.

Tag på bueskydning og lær hvordan vikingerne støbte økser. Når vikingerne ikke dyrkede jorden, brugte de blandt andet tiden med at afholde bydekampe mellem de stærkeste mænd. Ellers gjaldt det ridning, kapløb og knivkast. Vikingerne spillede også skak, og der var vist en historie om de norske guder Thor og Odin en lørdag aften. Der blev også læst poesi og der blev spillet på fløjte, tromme, lur eller mundharpe.

Tag hele familien med på denne vikingeoplevelse i naturen og nyd et par timer som rigtige vikinger. Børn under 4 år kommer gratis ind med voksen ledsager. Her kan I også høre de spændende historier fra vikingetiden fortalt af vikingbyens helt egen chef. Læg også vejen forbi Heidrun i Njardarheimr, hvor der serveres vikingefisk, suppe med groftbrød, hjemmelavede pølser med kål, brød med laks og meget andet godt fra vikingetiden.

Når der blev serveret grød i vikingetiden, var det en festlig begivenhed, mens dem der var bedre stillet kunne købe mere eksotiske krydderier end blot salt og ramsløg. Honning blev brugt i stedet sukker, og ingen spiste kartofler på det tidspunkt. Maden blev lavet ved pejsen i langhusene og derefter blev det hele sat på bordet på én gang. Vikingene var for det meste selvforsynende landmænd der spiste kød og fisk – både saltet og røget. Når man gæstede vikingerne, lød traktementet på surmælk, øl eller stærk, hjemmebrygget mjød ved rigtig festlige lejligheder.

Det er muligt at parkere bilen lige udenfor Njardarheimr, og der er også 2 ladestationer til elbiler. Fra Gudvangen er det nemt at komme til og fra Njardarheimr. I kan også nyde en spadseretur langs Nærøyfjorden og mærke duften af basilikum og timian som vokser vildt i området. Det forlyder at de stammer helt tilbage fra vikingetiden, og det skulle være ganske vist!

Læs mere ...
1
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet.

· Rejsearrangør: Risskov Autoferien AG
· Prisen er pr. person i dbl. vær.
· Minimum inkl. slutrengøring
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestilling kr. 100,- og ved onlinebestilling kr. 85,-
· Spar ift. hotellets egen pris

Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.