Pegasusbroen

Den specielle klapbro, Pegasusbroen, også kaldet Bénouville broen, forbinder Caen og Quistreham, og natten mellem den 5. og 6. juni 1944 var den og et par andre broer i de allieredes sigtekorn i forbindelse med D-Dagen, hvor de allierede invaderede det tyskbesatte Frankrig. 'Operation Deadstic' skulle sikre, at broerne blev sikret for blandt andet at forhindre de tyske kampvogne i at angribe den østlige flanke under de allieredes landgang på 'Sword Beach'.

Operationen blev ledet af major John Howard, og de britiske tropper ankom i 3 svævefly, hvor to af dem formåede at lande så tæt på Bénouville-broen, at de kunne overrumble de tyske soldater og dermed forhindre den tyske forstærkning i at nå frem til Sword Beach. Siden hen er broen blevet kaldt for Peagsus, til ære for den fantastiske indsats, og navnet stammer faktisk fra det skulderemblem, som de britiske styrker bar under operationen, den bevingede hest Pegasus.

Besøg endelig det lille "Airborne Troops Museum" i Bénouville, som ligger på Avenue Major Howard kun ca. 100 m. fra Pegasus-broen. Den oprindelige bro måtte desværre udskiftes i 1994 men kan stadigvæk besøges i museumsparken.

I øvrigt fortælles det også, at 'Cafe Gondrée', ved Pegasus-broen, var det første franske hus, der blev befriet på D-Dagen.

Læs mere ...
1
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.100
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 85, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17
Email: info@risskov-bilferie.dk

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.