Sorø Kunstmuseum

Sorø Kunstmuseums samling rummer ca. 2300 værker, heraf mere end 350 danske kunstværker. Samlingen består af malerier af de vigtigste kunstnere i dansk kunsthistorie: fra Abildgaard, Thorvaldsen, Lundbye og Eckersberg til L.A. Ring og Anna Ancher. Derudover rummer samlingen imponerende værker, der viser tendenserne i samtidskunsten fra den tidlige modernisme (Lundström) til i dag:

Med værker af konkret kunst (Gadegaard, Geertsen) fra 1950'erne til 1960'erne, radikal minimalisme, pop art og land art (Kirkeby, Mertz, Gernes ). Fra 1980'erne det vilde maleri (Kvium Lemmerz, Dahlin), samtidskunst fra 1990'erne til i dag (Eliasson, Gjertevik m.fl.).

Takket være en række donationer har museet to stærke russiske linjer i sin samling: Hermod Lannungs samling af russisk kunst fra 1870-1930 og landets største og smukkeste samling af russiske ikoner fra 1500-1900. Ikonsamlingen består af tre private ikonsamlinger. De i alt 190 ikoner udgør et unikt materiale og indeholder eksempler på de vigtigste ikoniske skoler og motiver.

Ud over den faste samling præsenterer museet hvert år tre særudstillinger med dansk og international kunst. Museet blev grundlagt i 1943 på initiativ af Soransk Selskab og ligger i det tidligere og nu fredede Sorø Akademi, der blev bygget i 1832 i klassisk stil. I 2011 blev museet beriget med en ny tilbygning tegnet af arkitekterne Lundgaard & Tranberg. I forbindelse med åbningen af den nye tilbygning skiftede museet navn til Sorø Kunstmuseum.

Bygningen er et godt eksempel på, hvordan moderne arkitektur med respekt for historien og de historiske omgivelser bidrager til at værdsætte en eksisterende bygning. Det resulterede også i tre priser: Sorø Bevaringsforening i 2011, RIBA European Award i 2013 og WAN Award i kategorien Innovative Products i 2014.

Læs mere ...
Nærliggende hoteller
1
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.