Troldetungen

Trolltunga, på dansk kendt som Troldetungen, er en stenformation der hænger i luften ca. 1.000 meter over Ringedalsvatnet i Odda. Klippefremspringet minder om en trold der fortæller vittigheder til de forbipasserende og udsigten fra Trolltunga er helt unik.  Det smukke bjerglandskab spreder sig ud over horisonten, hvor mennesket boet i forenelighed med den fortryllende natur siden tidernes morgen.

Selv om turen op til Troldetungen er en krævende vandretur på 4-5 timer, så er det det hele værd og Troldetungen er flittigt besøgt af det eventyrlystne vandrefolk året rundt, men især i højsæsonen der strækker sig fra juni til september. I dag har det lille bjergplateau med den spektakulære panoramaudsigt mere end 100.000 besøgende turister om året. Som en naturlig følge af de mange besøgende og sikkerheden, er der blevet stationeret flere professionelle bjergguider langs den stejle stræking op til Troldetungen. Men sådan har det ikke altid været. Før i tiden var der næsten ingen som vovede sig op til klippefremspringet og med god grund. De norske love fra omkring det 11. århundrede stadfæstede nemlig at troldene i de norske bjerge skal have lov at være i fred!

Naturen er overdådig, men udfordrende og I bør tage jeres forholdsregler, hvis I bevæger jer ud på den smukke rute op til Troldetungen. Turen starter i Skjeggedal og følger en 4 km stejl og snoet vej til Mågelitopp, hvor der også er en parkeringsplads. Terrænet bliver lidt fladere og der er en skøn udsigt til Hardangervidda mod øst. Derefter fortsætter turen langs bjergsiden højt over Ringedalsvatnet. 

I kan også følge den gamle rute langs kabelbanen fra Skjeggedal til Mågelitopp. Der er færre der vælger denne rute med de 1.000 trappetrin der følger den stejle sti op mod Trolltunga.

Før I starter på den smukke udfordring, bør I tage alle de nødvendige og sikkerhedsmæssige forholdsregler. Husk også at tjekke vejrudsigten. Et par gode vandresko eller støvler samt ekstra beklædning, helst regntæt, samt godt med drikkevarer. Start tidligt om morgenen, turen frem og tilbage tager rundt regnet 8-10 timer, så det bliver en lang men fantastisk smuk dag.


Læs mere ...
Nærliggende hoteller
1
ophold fundet
0
aktive filtre
Kopier link til søgeresultat
Optimer din søgning 
Sorter din søgning 
Vis hoteller på kort
De viste priser er pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelser og børnerabat vises i bookingprocessen

Bemærk:
· Minimum slutrengøring inkluderet
· Ekspeditionsgebyr ved telefonbestillinger Kr.129
· Ekspeditionsgebyr for onlinebestillinger Kr. 89, -
· Pakkeprisen er per person i dobbeltværelse

Hvorfor booke med Risskov Autoferien AG?
· Spar mere! Billigere end hotellets egne priser

"For vores yderst solide økonomi og kreditværdighed, har vi igen modtaget den prestigefyldte AAA-rating af Bisnode, Dun & Bradstreet."
Modtager du vores tilbudsmail?

Bliv løbende opdateret med vores gode tilbud, rabatter og kampagner - leveret direkte i din indbakke

Kontakt os
Tel: 70 22 77 17

Vores åbningstider er:
Mandag - fredag 9-17
Lørdag - søndag 10-15

© Copyright.   Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.